Mleté maso je při vaření velice oblíbené. Často se z něj dělá právě sekaná. Tu lze ozvláštnit tím, že ji obalíte do těsta a dáte upéct.
Pokud potřebujete udělat nedělní oběd pro širokou rodinu, nemusíte nutně smažit hory řízků nebo shánět kachnu. Postačí obyčejné mleté maso, ze kterého uděláte sekanou v těstíčku. Jídlo je jednoduché na přípravu, nezbude po něm hora nádobí a vašim hostům bude stoprocentně velice chutnat. Navíc je to zcela netradiční pojetí, které si doma určitě často nepřipravují.
Do těsta patří smetana
Na těsto si připravte 100 gramů zakysané smetany a stejné množství másla. Dále 250 gramů hladké mouky, špetku soli a prášek do pečiva. Na samotnou sekanou pak budete potřebovat 450 gramů hovězího mletého masa. Koupit však můžete i míchanou mletou. Dále připravte dvě cibule, tvrdý sýr a mozzarellu. Od obou 120 gramů. Nezapomeňte na vejce, strouhanku a koření. Ideální je sůl, pepř a bylinky.
Nejprve si připravte těsto. Mouku prosajte a smíchejte se solí a práškem do pečiva. Pak přidejte máslo a z hmoty udělejte jakousi drobenku. Pak přidejte zakysanou smetanu a vypracujte hladké těsto. Mělo by být měkké.
Hotové těsto nechte asi hodinu odpočívat v lednici. Mezitím si připravte mleté maso. Přidejte cibuli nakrájenou na kostičky a koření. Zapracujte vejce a strouhanku. Pořádně zpracujte a následně vyválejte válečkem do obdélníku.
Maso bude plněné
Pokračujte ve čtení článku na další stránce