Kamarádka se vrátila z Řecka s receptem, který v Česku nikdo nezná. Tuhle dobrotu prý jedla každý den

plněné zelí

Hlávkové zelí na talíři nemusí chutnat úplně každému. Díky tomuto jednoduchému receptu si ho v kombinaci s mletým masem zamilujete natolik, že ho budete jíst pravidelně.

Hodně lidí zapomíná během dne do svého jídelníčku přidat nějakou zeleninu. Někteří na to prostě nemají čas, aby si jí připravili, a naopak dalším lidem třeba zelenina nechutná. Přitom celá příčina může být jen to, že si jí neumí správně připravit. S pomocí tohoto jednoduchého receptu si tak připravíte například hlávkové zelí, které vám bude zaručeně chutnat.

Co budete potřebovat

  • 1 hlávkového zelí
  • 30 ml rostlinného oleje
  • 2 cibuli
  • 300 g mletého masa
  • 1 lžičku soli
  • 0,5 lžičky mleté sladké papriky
  • špetku mletého pepře
  • 0,5 lžičky koriandru
  • 3 vejce
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 5 polévkových lžic mouky

Listy zelí

Nejdříve zpracujte zeleninu

Hlávkové zelí si nejdříve obalte potravinářskou fólií a dejte ho na 10 minut lehce ohřát do mikrovlnky. Následně ho vyjměte a oberte od změklých listů. Cibuli si nakrájejte nadrobno, vezměte pánev s rostlinným olejem a rozehřejte ji. Cibuli na ní lehce osmažte do zlatova a poté přemístěte do nějaké větší misky, kde jí budete moci smíchat s dalšími ingrediencemi.

Masová směs

brambory vločky

Tahle třísložková paráda vyřeší problém všech líných večerů. Bramborové placky si zamilují i děti

Vytvořte si náplň

K cibuli přidejte mleté maso, mletou sladkou papriku, koriandr a mletý pepř. Vše spolu důkladně promíchejte, aby vám vznikla masová směs. Následně si vezměte list hlávkového zelí a dejte na něj menší vrstvu masové směsi. Tu poté přikryjte druhým listem zelí, čímž vám vznikne taková plněná zelná kapsa. Stejný postup aplikujte i na další zelné listy.

plněné zelí postup

Celý pokrm dokončete

V samostatné misce si rozklepněte a rozšlehejte vejce. K němu poté přidejte zakysanou smetanu, sůl a mouku. Vytvořte tím těstíčko, kterým následně obalíte plněné zelné listy. Ty nakonec dejte do pánve na rozehřátý rostlinný olej a osmažte je z obou stran tak, aby měly zlatavou barvu. V tuto chvíli máte hotovo a výsledný pokrm můžete ještě ozdobit trochou zakysané smetany.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*