Plněné rohlíčky podle nejjednoduššího receptu, který existuje

Plněné rohlíčky jsou nejenom skvělou sladkou jednohubkou, ale i pohoštěním, kterým nikdy nikoho neurazíte. A jsou i extrémně jednoduché. Tedy za předpokladu, že na to půjdete chytře a využijete náš recept.

Co budete potřebovat? Slíbili jsme vám jednoduchost a toho se budeme držet i nadále. Pokud si chcete plněné rohlíčky připravit, dejte dohromady tyto ingredience:

  • 2 sklenice mouky
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ sklenice oleje
  • ½ sklenice vody
  • 1 vejce – na pomazání
  • ½ sklenice moučkového cukru – na posypání

Na plněné rohlíčky budete samozřejmě potřebovat i samotnou náplň. Tu zvolte podle vaší chuti. Může jít o čokoládové nebo lískooříškové krémy, stejně jako o různé druhy marmelád, nebo džemů.

Přípravu započněte těstem

Jako první je nutné začít přípravou těsta. Začněte cukrem a práškem do pečiva. Pokračujte přidáním oleje a vody, kterou ohřejete. Následně je čas na postupné vmíchání mouky. Když je těsto zpracované a má správnou konzistenci, je třeba ho dát do mísy a nechat 15 minut odpočnout.

Připravujte rohlíčky

Když je těsto odpočinuté, tak ho rozdělíte na dvě podobné části. Každou z nich vyválíte válečkem na tenkou placku, která bude mít maximálně 2 milimetry.

Každou placku pomocí nože rozdělte na trojúhelníky tak, jako by byla krájena pizza. Z každé placky udělejte celkem 12 stejných trojúhelníků.

Na každý z trojúhelníků dejte trochu náplně. Možnosti naplnění jsou na vás a záleží na vaší chuti, jaké chcete své plněné rohlíčky mít.

Rohlíčky zarolujte

Když máte přípravy za sebou, můžete se pustit do tvorby rohlíčků. To je velmi jednoduché, protože je stačí jenom rolovat. A to od silnější strany do špičky.

Rohlíčky následně vložte na plech nebo do jakékoliv podobné formy. Pokud je to třeba, tak formu vymažte, nebo ji vyložte pečicím papírem. Rohlíčky také potřete rozšlehaným vejcem.

Pečte v troubě předehřáté na 170 stupňů. Optimální doba pečení je 20 – 25 minut. Po této době je z trouby vyndejte, a nechte vychladnout.

Když jsou chladné, můžete je postupně jeden za druhým opatrně obalovat v moučkovém cukru, který jim přidá i na celkové chuti.

Poslední krok je ten nejočekávanější. Své plněné rohlíčky můžete konečně ochutnat a vyzkoušet, jak lahodné ve skutečnosti jsou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]