Když se chystá slavnostní tabule, chce to připravit opravdové lahůdky pro gurmány. Z vepřového masa je možné udělat různé rolky, které lze jíst i za studena. Chuť jim dodává zejména výborná náplň.
Vepřové maso je oblíbenou výchozí surovinou pro přípravu lahodných masových dobrot. Pro studený bufet se pečou například rolky s různou náplní, které se nakrájí na tenké plátky a podávají se jen tak k zakousnutí. Náš recept pracuje s náplní ze žampionů, jež dodají rolkám výraznou houbou příchuť. Podle podrobného návodu se vám rolky určitě podaří upéct.
Co budete potřebovat na vepřové rolky se zeleninou
- 700 g vepřových kotlet nakrájených na plátky
 - 200 g rohlíků
 - 1 lžíce sádla
 - 200 g strouhaného sýra
 - 200 g vařeného hrášku
 - 3 středně velká jablka
 - 2 svazky zelené cibule
 

- 3 stroužky česneku
 - 1 malá petržel
 - 80 ml suchého bílého vína
 - Sůl, mletý pepř, šalvěj
 - Mouka, vejce a strouhanka na trojobal
 - Olej na smažení
 

Postup přípravy
- Rohlíky si nakrájíme na malé kostičky.
 - Houby omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Osmažíme je na sádle na pánvi.
 - Najemno nakrájíme petrželku, zelenou cibuli a česnek.
 - K pečeným houbám na pánvi přidáme nakrájené rohlíky, promícháme a necháme společně restovat asi 5 minut.
 - Očistíme jablka, nakrájíme na kostky a vložíme do misky s vodou, ochucenou citronem, aby nezhnědla.
 - Do pánve s houbami a rohlíky přidáme nakrájenou zelenou cibuli, česnek, špetku soli, trochu šalvěje, pepř a jemně vše dohromady promícháme. Orestujeme společně asi po dobu 1 minuty. Doplníme jablky, které jsme přecedili z vody, dochutíme vínem a promícháme.
 

- Vše povaříme po dobu 8 minut při nízké teplotě. Nakonec dáme vařený hrášek. Promícháme a necháme směs vychladnout.
 - Připravíme si maso – odstraníme z něho tuk, kotletu nakrájíme na tenké plátky a naklepeme je paličkou.
 - Do vychladlé směsi přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a promícháme. Směs položíme na naklepané jednotlivé plátky kotlety. A zatočíme do rolky.
 - Rolky obalíme v trojobalu a smažíme v oleji na pánvi.
 - Tento pokrm se podává s vařenými bramborami a s oblíbenou zeleninovou oblohou.
 

			
		
		
		
		
		
		
Napište komentář