Tato poctivá knedlíčková polévka vám připomene pravé dětství. Moje babička nedá dopustit na tuto přísadu

Knedlíčková polévka

Pokud se chceme dobře a dosyta najíst, je nejjednodušším řešením navštívit babičku. Možností ale také je, zkusit její jedinečné kuchařské umění přenést do naší vlastní kuchyně.

Vařit jako babička je snem každé hospodyně. Pokud totiž chceme opravdu kvalitní a mohutnou porci jídla, je babička tou pravou zárukou, kde se jí dočkáme. Těžko říct, čím to je, ale kuchyně našich babiček je opravdu neodolatelná. Jeden z receptů na tradiční pokrm, který nemůže chybět na nedělním stole, jsme si pro vás připravili.

Ingredience potřebné na polévku s knedlíčky:

  • mrkev – 2 kusy
  • cibule – 2 kusy
  • česnek – 3 stroužky
  • kuřecí maso – 200 gramů
  • brambory
  • tuk – 50 gramů
  • zakysaná smetana – polévková lžíce
  • 1 vejce
  • mouka – 2 polévkové lžíce
  • voda – 2,5 litru

Základem každé polévky je vývar

Kuřecí maso si vložíme do vody a počkáme, dokud nebude doměkka uvařené. Mezitím si připravíme zeleninu, na jemném struhadle nastrouháme mrkev, na malé kostičky nakrájíme cibuli. Obojí umístíme do misky a přidáme také prolisovaný česnek. Takto připravenou zeleninu dáme na pánev, kde jsme si předem rozehřáli kousek másla. Zalejeme rostlinným olejem a zeleninu osmažíme do zlatohněda.

Ke vzniklé vodě bude postupně přidávat zeleninu

Vezmeme si k ruce brambory, které oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ty přidáme do hrnce, kde se nám vaří kuřecí stehno. Na malé kousky si nakrájíme také sádlo, které osmažíme na pánvi. Jakmile jej máme hotové, přendáme ho do misky a smícháme spolu se zakysanou smetanou, vajíčkem, moukou a solí. Z této směsi vypracujeme těsto.

Jak uchovávat vývar, aby nezkysnul? Zapomenutá babiččina metoda z devadesátek funguje dodnes

Knedlíčková polévka

Pomocí lžičky tvoříme knedlíčky

Uvařené maso natrháme na menší kousky a vrátíme zpět do vody. Do hrnce přidáme také osmaženou mrkev a vaříme, dokud nemáme měkké brambory. Jakmile jsou brambory hotové, pomocí lžičky vytvoříme ze směsi v misce knedlíčky. Ty postupně přidáváme do polévky tak dlouho, dokud nezpracujeme celé těsto. Polévku vaříme 3 minuty, poté můžeme podávat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*