Pokrmy z jednoho hrnce nemusíme hned odsuzovat. Nejen, že jsou méně náročné na přípravu i následný úklid, ale také dokáží velmi příjemně překvapit svou chutí.
Pokud se řekne jídlo z jednoho hrnce, mnoho lidí nad ním začne ohrnovat nos a málokdo se na takto připravovaný pokrm bude těšit. K jeho nelibosti jistě přispěly školní jídelny a negativní zkušenosti s přípravou. Pokud se ale budeme držet zaručeného receptu, dokážeme si připravit pokrm, který svou výslednou chutí překvapí. V jednom hrnci zvládneme udělat nejen maso, ale i přílohu na vydatný nedělní oběd.
Ingredience potřebné na kastrolu s brambory a mletým masem:
- 1 kilogram brambor
- 400 gramů mletého masa
- 400 gramů rajčat v plechovce
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- mozzarella
- sůl, černý pepř, oregano, bobkový list
Maso a příloha z jednoho hrnce
Nejprve si vezmeme k ruce brambory, které oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Ty osmažíme na pánvi s malým množstvím oleje, tato příprava by měla trvat zhruba 15 minut. Brambory na pánvi osolíme, opepříme a přidáme k nim oregano. Pánvičku přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Jakmile máme brambory hotové, přendáme je na připravený plech.
Mnohem chutnější než se na první pohled zdá
Brambory na plechu rovnoměrně rozprostřeme. Na pánev, která nám po bramborách zůstala na plotně, umístíme mleté maso a osmažíme jej. Na pánvičku k němu přidáme nejen sůl a pepř, ale také rajčata a cibuli, kterou jsme si nakrájeli na malé kostičky. Nakonec k masu přidáme i prolisovaný česnek a vše promícháme. Do směsi přilijeme 50 mililitrů vody a dochutíme kořením včetně bobkového listu.
Michelinská šéfkuchařka prozradila, proč 99 % bramborových salátů chutná jako ze supermarketu
Výsledný pokrm umístíme do trouby a pečeme
Mleté maso necháme na pánvi pod pokličkou dusit po dobu 7 minut, poté obsah pánvičky přidáme na plech k bramborám. Rovnoměrně maso rozprostřeme tak, aby se promíchalo s bramborami. Na tuto směs přidáme nahrubo nastrouhanou mozzarellu a plech vložíme do trouby. Pečeme na 200 stupňů a to po dobu 15 minut. Výsledný pokrm umístíme na talíř, není zapotřebí připravovat nic dalšího.
Napište komentář