Zaujmout předkrmem či chuťovkou je pro mnohé velikým oříškem. Díky této pomazánce však bude spousta vašich hostů vzpomínat na předkrm.
Chlebíčky patří všeobecně mezi velmi oblíbená pohoštění pro návštěvy. Může se jednat jen o odpolední přikusování ke sklence vína či slavnostní občerstvení na rodinné oslavě. Někteří lidé dokonce preferují chlebíček jako předkrm. Pokud však dáte na chlebíček pomazánku vyrobenou podle tohoto receptu, zaručeně se k vám hosté budou těšit pokaždé, když si vzpomenou na vaše chlebíčky.
Co budete potřebovat
- 2 ks vajec
- 1 stroužek česneku
- 90 g másla
- 1 čajová lžička plnotučné hořčice
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- sůl dle chuti
- černý pepř dle chuti
Nejprve připravte vejce
Prvním krokem tohoto úžasného receptu je uvaření vajec. Vejce tedy v hrnci uvařte natvrdo. Po dovaření vejce zchlaďte, aby vám šly lépe oloupat skořápky. Následně oloupaná vejce opláchněte vodou, abyste předešli tomu, že vám někde na vajíčku uvízl malý kousek skořápky. Poté oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte stranou, vezměte dostatečně velkou misku a žloutky do ní nastrouhejte na hrubém struhadle.
Vše stačí jen smíchat
Příprava této pomazánky je opravdu velice jednoduchá. Do mísy k nastrouhaným žloutkům následně přidejte máslo, černý pepř, sůl, plnotučnou hořčici, citronovou šťávu a prolisovaný stroužek česneku. Opravdu důkladně všechny ingredience v míse promíchejte. Nejlepším nástrojem na promíchání je bezpochyby vidlička. Díky tomu, že použijete právě vidličku, bude pomazánka o něco více nadýchanější.
Udělejte dokonalé chlebíčky
Pomazánku nechte ještě nějakou dobu uležet v lednici, ideálně do druhého dne. Poté ji naservírujte jako součást chlebíčků. Nejlépe pomazánka chutná na celozrnném pečivu. Pečivo tedy namažte pomazánkou a přidejte vaše oblíbené suroviny, které máte rádi, když jíte chlebíčky. Skvělou variantou bývá například jen kyselá okurka a kus petrželky na ozdobu. Chlebíčky nebo jednohubky, které budou namazané touto pomazánku, zaručeně pozitivně překvapí každou vaší návštěvu.
Napište komentář