Tato vynikající pomazánka z 90. let se v naší rodině dědí po generace. Příprava je rychlá a snadná

Vaječná pomazánka s okurkami namazaná

Vaječná pomazánka je klasikou, kterou milují malí i velcí. V kombinaci s nakládanou okurkou byla hitem hlavně před třiceti lety.

Nakládané okurky mohou být zdrojem některých užitečných látek a mají pozitivní vliv na lidský organismus, ale je třeba připomenout, že všeho je dobré s mírou. Obsahují vlákninu, která napomáhá trávení a může snižovat cholesterol. Jsou také zdrojem vitamínů K a C, které jsou důležité pro zdravé kosti a imunitní systém. Kromě toho mají okurky nízký obsah kalorií a mohou pomoci při kontrole hmotnosti.

Lahoda a zdraví na talíři; nejen na večírky

Stojí za zmínku, že proces fermentace, ke kterému dochází při nakládání okurek, je nejen cestou k tomu, aby nakládaný produkt vydržel dlouhá léta. Má hlavně velmi kladný vliv na zdraví našich střev a tím i celého organismu. Může totiž přispět k tvorbě probiotik – prospěšných bakterií, které podporují zdraví střev. Připravíme si lehkou svačinku ze zdravých nakládaných okurek.

Ingredience na vaječnou pomazánku se sladkokyselými okurkami

  • Nakládané okurky – 2 ks;
  • Vejce – 3 ks;
  • Jarní cibulka – svazek;
  • Kopr – snítka;
  • Rostlinný olej – 3 polévkové lžíce;
  • Balzamikový ocet – 1/2 polévkové lžíce;
  • Česnek – 1 čajová lžička;
  • Sůl – 1/5 čajové lžičky;
  • Černý pepř – 1/5 čajové lžičky;
  • Hořčice – 1 čajová lžička.
Bageta s pomazánkou

Domácí pomazánka ze 3 ingrediencí podle receptu mé sestry šéfkuchařky: Chutná jako z luxusní restaurace

Příprava občerstvení z vajec a nakládaných okurek

  • Vejce uvařte natvrdo (10 minut varu) a nastrouhejte. Vložte do mísy. Nakládané okurky nakrájejte nadrobno a přidejte k vejcím. Nakrájejte zelenou cibulku, kopr a smíchejte s vejci a okurkami.
  • Do samostatné nádoby nalijte rostlinný olej, balzamikový ocet, přidejte sůl, černý pepř, dále přidejte hořčici.

Mazání vajíčkové pomazánky

  • Do směsi protlačte lisem stroužek česneku (odpovídá množství uvedenému v ingrediencích).
  • Směs nalijte do mísy s vejcem a nakládanou okurkou, promíchejte.
  • Chléb zlehka opečte na suché pánvi a každý plátek rozdělte napůl.
  • Plátky chleba namažte pomazánkou z nakládané okurky.
  • A cenově výhodný předkrm na sváteční stůl je na světě!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*