Pravá Hippokratova polévka vás postaví na nohy, pomáhá s mnoha zdravotními neduhy

Hippokratova polévka má schopnost vašemu tělu pomoci při nemocech, jako je rakovina, tuberkulóza, cukrovka, roztroušená skleróza či vředy. Navíc je velice chutná. 

Hippokratova polévka je takový menší přírodní zázrak, který pomáhá s detoxikací organismu a může vám pomoci s mnoha nemocemi. Tajemství původního receptu je v jeho speciální přípravě. Hippokrates totiž použil čerstvou zeleninu, kterou důkladně umyl, ale neloupal ji. Poté ji podusil a díky vaření zeleniny se slupkou v ní bylo daleko více vitamínů, než je běžné u obyčejné zeleninové polévky. Hippokratova polévka obsahuje vlákninu a pomáhá tělu se vstřebáváním vitamínů a minerálů.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Cibule – 2 kousky
  • Kořen celeru – 1 kus
  • Petrželka – 1 svazek
  • Pórek – 1 kus
  • Kořen petržele – 1 kus
  • Rajčata – 1 000 g
  • Brambory – 500 g
  • Česnek – dle chuti

Fotografie: Unsplash

Zeleninu důkladně omyjte a dejte ji do hrnce, neloupejte ji. Zalijte ji přiměřeným množstvím vody tak, aby byla pokrytá. Vodu nesolte a dejte zeleninu vařit na mírném ohni pod pokličkou po dobu cca dvou hodin. Ke konci vaření do ní prolisujte česnek. Poté zeleninu vyjměte z hrnce a propasírujte ji přes síto zpátky do hrnce. Následně máte hotovo a můžete polévku okamžitě podávat. Skladujte ji v lednici, vydrží tam dva dny.