Připravte si přidáním kapky citronové šťávy do zakysané smetany vlastní tvaroh

Tvaroh je v současné době velmi dostupnou potravinou, ale pouze ve velmi málo zemích. Vyzkoušejte tento recept, abyste si jej dokázali připravit sami.   

Tvaroh je velmi oblíbenou potravinou a krom České republiky neexistuje mnoho dalších zemí, kde byste si jej mohli jen tak koupit v supermarketu. Pokud však chcete popojít trošku dále a vyzkoušet si vyrobit vlastní domácí tvaroh, toto je jeden ze starých receptů, který si oblíbilo v dávných dobách mnoho prababiček. Výsledkem bude krásně měkký a ne příliš suchý tvaroh, který si navíc můžete obohatit o různé přísady, abyste dosáhli vaší oblíbené chuti.

Chutný domácí tvaroh

Příprava tvarohu vám opravdu nezabere mnoho času. Budete potřebovat pár ingrediencí, které jednoduše smícháte a poté z nich vytvoříte výslednou hmotu. Nebojte se použít vámi oblíbené bylinky, fantazii a chutím se meze nekladou. Domácí tvaroh je něco, čím rozhodně nikoho neurazíte a navíc se hodí na téměř každou událost. K jeho správné přípravě tak budete potřebovat následující ingredience:

  • 300 gramů husté zakysané smetany
  • 150 gramů přírodního jogurtu
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • sůl, česnek, vámi oblíbené bylinky
Fotografie: Pixabay

Postup vaření:

  • Smíchejte zakysanou smetanu s přírodním jogurtem a citronovou šťávou.
  • Zakysaná smetana by měla být pro správnou přípravu co nejtučnější, ideálně domácí.

  • Směs vložte do gázy a nechte ji přes noc pořádně odkapat ve vaší ledničce.

  • Následující den směs vyjměte, smíchejte s česnekem a bylinkami, vložte do nádoby a uložte zpět do chladničky, aby se tvaroh nezkazil.
  • Do vzniklé hmoty můžete následně přidat nejrůznější přísady podle své chuti, koření, aromatické bylinky a vlastně cokoliv, co máte rádi. Výborná jsou mimo jiné uzená rajčata a papriky, kousky sušeného ovoce a vlašské ořechy.

  • Nyní už můžete podávat váš domácí čerstvý tvaroh, dobrou chuť!

Domácí tvaroh uchovávejte v ledničce a nenechávejte ho moc dlouho venku, aby nedošlo k poškození chuti či jeho celkové zkažení.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]