Tvaroh je v současné době velmi dostupnou potravinou, ale pouze ve velmi málo zemích. Vyzkoušejte tento recept, abyste si jej dokázali připravit sami.
Tvaroh je velmi oblíbenou potravinou a krom České republiky neexistuje mnoho dalších zemí, kde byste si jej mohli jen tak koupit v supermarketu. Pokud však chcete popojít trošku dále a vyzkoušet si vyrobit vlastní domácí tvaroh, toto je jeden ze starých receptů, který si oblíbilo v dávných dobách mnoho prababiček. Výsledkem bude krásně měkký a ne příliš suchý tvaroh, který si navíc můžete obohatit o různé přísady, abyste dosáhli vaší oblíbené chuti.
Chutný domácí tvaroh
Příprava tvarohu vám opravdu nezabere mnoho času. Budete potřebovat pár ingrediencí, které jednoduše smícháte a poté z nich vytvoříte výslednou hmotu. Nebojte se použít vámi oblíbené bylinky, fantazii a chutím se meze nekladou. Domácí tvaroh je něco, čím rozhodně nikoho neurazíte a navíc se hodí na téměř každou událost. K jeho správné přípravě tak budete potřebovat následující ingredience:
- 300 gramů husté zakysané smetany
- 150 gramů přírodního jogurtu
- 2 polévkové lžíce citronové šťávy
- sůl, česnek, vámi oblíbené bylinky
Postup vaření:
- Smíchejte zakysanou smetanu s přírodním jogurtem a citronovou šťávou.
- Zakysaná smetana by měla být pro správnou přípravu co nejtučnější, ideálně domácí.
- Směs vložte do gázy a nechte ji přes noc pořádně odkapat ve vaší ledničce.
- Následující den směs vyjměte, smíchejte s česnekem a bylinkami, vložte do nádoby a uložte zpět do chladničky, aby se tvaroh nezkazil.
- Do vzniklé hmoty můžete následně přidat nejrůznější přísady podle své chuti, koření, aromatické bylinky a vlastně cokoliv, co máte rádi. Výborná jsou mimo jiné uzená rajčata a papriky, kousky sušeného ovoce a vlašské ořechy.
- Nyní už můžete podávat váš domácí čerstvý tvaroh, dobrou chuť!
Domácí tvaroh uchovávejte v ledničce a nenechávejte ho moc dlouho venku, aby nedošlo k poškození chuti či jeho celkové zkažení.