Přírodní antibiotika máte často doma, jen o nich nevíte

Zdroj fotografie: Pixabay.com

Takzvaná přírodní antibiotika ukazují, že v případě zdravotních problémů do sebe nemusíte nutně pumpovat jenom chemii. Můžeme využít něco mnohem zdravějšího, co nemá vedlejší účinky a co nám dokáže pomocí více než cokoliv jiného. A kde taková přírodní antibiotika najít? Budete překvapeni, ale klidně i u vás doma. Poradíme, jaká to jsou.

Česnek

Tato aromatická potravina umí nejenom dokonale ochutit různá jídla, ale patří i mezi velmi silná přírodní antibiotika. Hodí se jak na běžná nachlazení, tak se hodí také jako dobrá prevence. Některé výzkumy ukazují i to, že umí bojovat proti rakovině a efektivně snižovat krevní tlak.

Křen

Další výrazná potravina, jak pokud jde o chuť, tak pokud jde také o vůni. Křen patří mezi přírodní antibiotika, která velmi dobře řeší jak dýchací cesty, tak velmi dobře posilují lidské tělo. Opět nelze opomenout, že jde i o dobrou prevenci.

Ovoce a zelenina

Obecně to může být jakýkoliv druh. Když ale chcete využít danou sílu opravdu nejlépe, tak doporučujeme druhy s vysokým obsahem vitamínu C, která je silným antioxidantem a umí i dobře posílit imunitu. Nejlepší z ovoce jsou pomeranče, jahody, švestky, nebo i kiwi. Ze zeleniny je to paprika, rajčata, nebo i zelí.

Med

Málokdo tuší, že když si dá chléb s medem, nebo si med dá do čaje, tak prospívá jak chuti, tak i svému tělu. I ten patří mezi přírodní antibiotikum, který umí posilovat imunitní systém, který si tak mnohem snáze poradí s řadou různých nemocí.

Skořice

Používá se do sladkých jídel, používá se při dietě a nyní ji začnete používat také při nemocech, jelikož i ta má pozitivní vliv na uzdravení vašeho těla. Kromě jiného je také dobrým pomocníkem při snižování krevního cukru a tedy i při cukrovce.

Zázvor

O něm jistě tušíte, že by mohl mít na zdraví vašeho těla vliv. Hlavně potom když vás trápí nachlazením, nebo potřebujete posílit imunitu. Jeho dalším kladem je to, že umí zmírňovat nevolnost. A jak ho jíst? Stačí ho nastrouhat do čaje, nebo si ho trochu dát s medem.

Eukalyptus

Často se na něho zapomíná, ale i ten je přírodním antibiotikem. Používá se hlavně lokálně a hodí se i na vnější ošetření. Nejlepší je samozřejmě eukalyptový olej, který si můžete buď vyrobit, nebo je možné ho i koupit.

Jablečný ocet

Pokud ho neznáte, kupte si ho. V kuchyni je mnohem lepší volbou než ten kvasný lihový. A také mí mnohem lepší chuť i vůni. Ideálním pomocníkem pro zdraví je v případě, že máte problémy s bakteriemi. Podobně jako olej z eukalyptu se dá používat i na vnější ošetření.

Bobkový list

Na závěr jedno známé koření, kterým je bobkový list. Jeho velkým kladem je to, že umí dobře ničit různé druhy bakteriálních nákaz. Používat ho lze třeba ve formě oleje, ale i jako běžnou přísadu do vašich jídel.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]