Půl sklenice kefíru, trocha zelí a báječná pochoutka je připravena! Bude vás mrzet, že jste tento recept neobjevili už minulý rok

K tomu, abyste se dobře najedli, nemusíte dělat každý den oběd s masem a omáčkou, někdy je dobré vsadit i na trochu odlišnou variantu. Třeba na tyto zelné placky. 

Zelné placky z kefírového těsta jsou výhodným obědem pro všechny, kteří toho mají přes den až moc a potřebovali by jen nějaký rychlý oběd. Jejich příprava není vůbec náročná, nebudete nad ní muset nijak zbytečně uvažovat. Jako bonus ji budete mít rychle hotovou, nehledě na to, jestli recept připravujete poprvé nebo podesáté. Ingredience jsou snadno dostupné ve všech obchodech a ještě k tomu i za příznivé ceny a z výsledku se najíte vy i vaše rodina.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Zelí – 200 g
  • Kefír – 160 g
  • Vejce – 1 kus
  • Hladká mouka – 3 lžíce
  • Sůl – půl lžičky
  • Jedlá soda – půl lžičky
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Rostlinný olej – dle potřeby

Zelí nasekejte nadrobno a dejte ho do hluboké mísy. Na jeho povrchu rozprostřete sůl a poté jej buď prohněťte ručně a nebo promačkejte šťouchadlem na brambory. Pokud je zelí tvrdší, můžete ho na pět minut před začátkem postupu ještě provařit. Následně ho ovšem budete muset nechat vychladnout.

Přidejte do mísy k zelí kefír, dochuťte ho mletým černým pepřem a rozklepněte navrch vejce. Důkladně vše promíchejte, poté přidejte jedlou sodu a v míchání nepřestávejte. Hladkou mouku prosejte do mísy a znovu vše míchejte, tentokrát velmi důkladně, aby vám nevznikaly hrudky.

Nalijte na pánev trochu rostlinného oleje a rozehřejte ho. Poté vždy naberte jednu lžíci těsta a tu rozetřete do tvaru placičky na pánev. Smažte placky na mírném ohni z obou stran dozlatova. Hotové placičky nechejte vychladnout, zbavte je přebytečné mastnoty a můžete je podávat. Zvláště chutné jsou se zakysanou smetanou a čerstvě nasekanými bylinkami. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*