Dědův recept: Majonéza, která potěší vaše hosty. 2 minuty přípravy, žádné konzervanty ani umělá barviva

Jsou lidé, kteří majonézu nemají rádi, ale pokud patříte k těm, kteří ji naopak vyhledávají, rozhodně byste si ji měli vyzkoušet udělat doma.

Příprava domácí majonézy, která skvěle doplní chuť hlavních jídel, salátů a dokonce třeba i sendvičů, zabere jen pár vteřin. Její příprava je totiž tak jednoduchá, že zkrátka nejde udělat chybu. A nikdo vám nebude chtít věřit, že jste si ji připravili doma. Vyzkoušejte to, rozhodně nebudete litovat.

Co budete potřebovat

  • 200 ml oleje
  • 100 ml mléka
  • 1 lžička hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/3 lžičky granulovaného česneku

Příprava je jednoduchá

Mléko a olej pokojové teploty nalijte do nádoby a poté obě ingredience rozmixujte tyčovým mixérem. Následně přidejte zbytek ingrediencí a šlehejte, dokud směs nezhoustne. A to je vlastně všechno. Nyní už jen dejte vychladit do lednice. Takto připravená majonéza vám v lednici vydrží dalších 5 – 7 dní. Podávat ji můžete například ke smaženým jídlům, k hranolkům, do různých salátů, no zkrátka do čehokoliv vás napadne.

Samozřejmě, že na internetu je velké množství receptů na majonézu, ale tento je opravdu velmi jednoduchý a zároveň i rychlý. Také je chuťově velice dobrý. Neuděláte krok vedle, když ho zkusíte. A jakmile této majonézy někdo ochutná, zaručeně mu bude opravdu chutnat. Přejeme vám dobrou chuť!