Vyzkoušejte tento zábavný způsob marinování kuřete. Díky obyčejným párátkům získáme šťavnaté a křehké maso, které se jen rozplývá v ústech.
Kuřecí maso je jedno z nejoblíbenějších druhů mas vůbec. Je lehké, jemné a navíc má málo kalorické. Také z toho důvodu je oblíbené především u žen. Pokud ho navíc správně naložíte do té pravé marinády, nezadá si jeho chuť ani s pořádným hovězím steakem. Podívejte se, jak z obyčejných kuřecích stehen vykouzlit neodolatelně šťavnatý pokrm, který si zamiluje celá vaše rodina i návštěvy.
Co budete potřebovat
- 4 kuřecí stehýnka;
- zakysaná smetana – 200 g;
- paprika – 1 lžička;
- koriandr – 1 lžička;
- sůl – 1 lžička;
- kurkuma – ½ lžičky;
- rostlinný olej – 1 polévková lžíce;
- citronová šťáva – 1 polévková lžíce;
- 2 stroužky česneku;
- 2-3 brambory.
Postup přípravy pokrmu
Začněte tím, že si připravíte marinádu, do které budete kuře nakládat. Vezmeme malou misku, do které dejte zakysanou smetanu s maximálním obsahem tuku a přidejte koření 1 lžičku papriky, 1 lžičku koriandru, ½ lžičky kurkumy. 2 stroužky česneku natřete na struhadle nebo prolisujte a přidejte do mísy ke zbytku ingrediencí.
Marinádu trochu osolte ( postačí 1 lžička) a z citronu vymačkejte 1 polévkovou lžíci šťávy. Nakonec přidejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje a všechny ingredience důkladně promíchejte.
Poté si vezměte omytá a osušená kuřecí stehna. Dávejte pozor, aby v kůži nezůstaly zbytky peří. Vložte je to zapékací mísy, kterou používáte k pečení. Poté vezměte obyčejná dřevěná párátka, budete potřebovat asi 50-60 kusů a všechny je do stehen rovnoměrně zapíchejte tak, aby se marináda dostala do všech částí masa. Párátko by mělo být v mase zapíchnuto zhruba do poloviny své délky.
Nyní kuřecí stehna přelijte marinádou a pomocí lžíce rovnoměrně rozetřete po celém povrchu. Kuře uložte marinovat do lednice zhruba na 2 hodiny. Poté na ozdobu nakrájejte 2 brambory na klínky, trochu je osolte a naaranžujte do zapékací misky kolem kuřecích stehen. Dejte kuře do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia na dobu asi 50-60 minut, v závislosti na výkonu vašeho spotřebiče. Po upečení bude kuře chutné a šťavnaté. Přejeme vám dobrou chuť.
Napište komentář