Každý druhý dnes připravuje koláče s různými marmeládami, ale co si takhle udělat jeden speciální z brambor? Připravíte jej snadno na pánvi a nebudete moct odolat.
Možná vás čeká speciální návštěva, rodinná sešlost, či jen chcete udělat svým blízkým nebo sobě radost a připravit něco, co běžně neděláte. Právě pro všechny tyto případy je tento bramborový koláč se sýrem ideální volbou. Nejen, že všechny zasytí, navíc chutná lahodně a je těžké jej nesníst na posezení. Navíc za jeho přísady ani neutratíte moc peněz, takže výhodný ve všech směrech.
Ingredience a postup přípravy koláče
Budete potřebovat:
- Tři větší kusy brambor
- Jedno vejce
- Sto padesát gramů mouky
- Sto gramů šunky
- Sto gramů mozzarelly
- Jednu menší cibuli
- Jedno menší rajče
- Jednu menší papriku
- Sůl, pepř, bylinky či koření dle vašeho vlastního výběru a preferencí
- Hrnec
- Větší misku
- Pánev
- Rostlinný olej
Nejprve začněte tím, že si vezmete středně velký hrnec, který napustíte vodou. Jemně jej osolte a přidejte do něj brambory, nechejte je provařit, dokud nezměknou. Jakmile se tak stane, tak je sceďte a udělejte z nich bramborovou kaši. Pokud chcete můžete přidat i trochu mléka, kaše bude díky tomu o něco více vláčnější.
Jednodušší to snad ani být nemůže
Následně kaši smíchejte v misce s vejcem, moukou a kořením dle vašeho výběru. Šunku nakrájejte buďto na nudličky, nebo na plátky, nudličky jsou ovšem lepší volbou.
Sýr samozřejmě také nakrájejte, pokud nemáte dostupnou mozzarellu, tak si dozajista vystačíte i s taveným sýrem. Bramborové těsto nyní rozdělte na dva díly a z každého za pomoci rukou vytvořte plát, který se bude velikostně shodovat s pánví.
Teď už jen pánev vymažte rostlinným olejem, jeden plát na něj položte, zasypejte ho nakrájenou šunkou a sýrem a přikryjte druhou částí. Pánev přikryjte pokličkou a smažte okolo pěti až sedmi minut.
Po uplynulé době s pomocí talíře koláč otočte a nechejte prosmažit i z druhé strany. Nyní máte hotovo, pokrm můžete kombinovat například se zeleninovým salátem. Dobrou chuť!