Šťavnaté kuře připravované ve sklenici: Nejchutnější a nejšťavnatější recept – lepší už to být nemůže

Chtělo by se říci, že na poli kulinářském už není možné vymyslet nic nového. Ale opak je pravdou. K přípravě kuřecího masa místo pekáče je možné použít zavařovací sklenici.

Když se dobře podaří kuřecí maso připravit, tak bývá pěkně šťavnaté a chutné. Někdy se to tak úplně nepodaří, zejména se to týká kuřecích prs, která mohou být suchá, což každému nevyhovuje. Pokud se vám nechce strávit v kuchyni dlouhý čas přípravou oběda pro rodinu, tak vyzkoušejte následující starší recept po babičce. Hlavní roli v něm sehrává zavařovací sklenice.

Jaké kuřecí maso použít

Pro přípravu masa ve sklenici lze použít celé kuře nebo jen kuřecí stehna, křídla či prsa. Záleží na tom, čemu dáváte přednost vy a další strávníci. Pokud budete pokrm vařit z celého kuřete, je nutné ho předem naporcovat. Nachystejte si také zavařovací sklenici o objemu 1 litr.

Co budete potřebovat na přípravu kuřecího masa

  • 1 až 1,2 kg kuřecího masa
  • Sůl, pepř
  • 1 palička česneku

Postup přípravy

  • Vezmete čistou zavařovací sklenici, do níž se vejde asi 7 až 8 středně velkých kousků kuřecího masa.
  • Česnek oloupete a nakrájíte ho na tenké plátky.
  • Kousky kuřete (stehna, prsa, křídla) opláchnete studenou vodou, osolíte a opepříte. Kdo má rád, může jednotlivé porce posypat také nakrájenou zelenou petrželkou.
  • Nyní vezmete zavařovací sklenici, dáte do ní kuřecí maso a prokládáte ho nakrájeným česnekem.
  • Nepřidáváte žádný olej ani vodu, protože maso používáte i s kůží, která pustí výbornou šťávu.
Fotografie: Pixabay
  • Zavařovačku naplníte tak, aby zbylo volné místo asi 3 centimetry pod hrdlem láhve.
  • Nyní hrdlo zavařovací láhve uzavřete alobalem.
  • Sklenici dáte do studené trouby a nastavíte teplotu na termostatu na 200 °C.
  • Kuře se peče asi 1,5 hodiny.
  • Po uplynutí uvedené doby troubu vypnete, ale ještě nebudete otevírat dveře. Necháte troubu postupně vychladnout. To zabere asi 20 minut. Teprve potom sklenici s mase z trouby vytáhnete ven.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*