Tento starý haléřový recept po mé babičce mě zachrání vždy, když čekám na výplatu

Restovaná rýže lití vaječné směsi

Máte doma zbylou zeleninu, pár vajec a trochu rýže? S tímto receptem spojíte tyto ingredience ve vynikající, jednoduché a kvalitní jídlo plné bílkovin a proteinů. Ocení jej i sportovci.

Prababičky si zkrátka uměly poradit. Využily vše, co měly na zahrádkách, ve sklepích i ve spižírně. A uměly často z málo surovin vykouzlit lahodná a výživná jídla. Jedno z nich vám přinášíme. Stačí vzít vejce, trochu zeleniny, přidat smetanu a připravte výtečné jídlo – jak chuťově skvělé, tak výživné a zároveň originální. Pár vajec a celá rodina je nasycena! Můžete podávat k masu nebo třeba k salátu. Jídlo vám bude chutnat studené i teplé!

Restovaná rýže s vejci a zeleninou

Rýže je často využívanou surovinou v mnoha zemích světa. Hojně se z ní připravují slané a sladké pokrmy i v Evropě, byť původ této obiloviny je v Asii, kde je velmi oblíbenou přílohou. Připravuje se například smažená (uvařená, nejlépe den stará, rýže se usmaží na pánvi a smíchá se s vejci, zeleninou a masem), nebo vařená jako příloha k obalenému křehkému kuřeti a například sladkokyselé omáčce. Asijská kuchyně využívá rýži jako doplněk pro vyladění chutí a textur.

Ingredience:

• Rýže – 1 sklenice;
• rostlinný olej;
• vejce – 4 ks;
• sůl, koření podle chuti;
• zakysaná smetana – 200 g;
• zeleň;
• rajčata.

Tyto delikátní cuketové řízky vám nedají spát a jsou hotové za 10 minut. Manžel je chce pořád

Restovaná rýže opékání rýže

Příprava

  • Olej nalijte do pánve.
  • Přidejte 1 šálek rýže.
  • Smažte na středním ohni, aby rýže absorbovala olej.

Restovaná rýže zalévání rýže vodou

  • Zalijte 2 šálky horké vody.
  • Podle chuti dosolte.
  • Přikryjte pokličkou a snižte teplotu.
  • Rýži uvařte doměkka.

Restovaná rýže vejce se smetanou

  • V samostatné nádobě smíchejte vejce, zakysanou smetanu, trochu soli a koření.
  • Zelenou cibulku a rajčata nakrájejte a přidejte k vejcím.
  • Vaječnou směs nalijte na uvařenou rýži.
  • Rozetřete stěrkou, aby náplň rovnoměrně pokryla rýži.
  • Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni dalších 7 minut (dokud nebudou vejce hotová).
  • Otočte na druhou stranu, vařte ještě pár minut.

Hotovo, můžete servírovat!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*