Máte doma zbylou zeleninu, pár vajec a trochu rýže? S tímto receptem spojíte tyto ingredience ve vynikající, jednoduché a kvalitní jídlo plné bílkovin a proteinů. Ocení jej i sportovci.
Prababičky si zkrátka uměly poradit. Využily vše, co měly na zahrádkách, ve sklepích i ve spižírně. A uměly často z málo surovin vykouzlit lahodná a výživná jídla. Jedno z nich vám přinášíme. Stačí vzít vejce, trochu zeleniny, přidat smetanu a připravte výtečné jídlo – jak chuťově skvělé, tak výživné a zároveň originální. Pár vajec a celá rodina je nasycena! Můžete podávat k masu nebo třeba k salátu. Jídlo vám bude chutnat studené i teplé!
Restovaná rýže s vejci a zeleninou
Rýže je často využívanou surovinou v mnoha zemích světa. Hojně se z ní připravují slané a sladké pokrmy i v Evropě, byť původ této obiloviny je v Asii, kde je velmi oblíbenou přílohou. Připravuje se například smažená (uvařená, nejlépe den stará, rýže se usmaží na pánvi a smíchá se s vejci, zeleninou a masem), nebo vařená jako příloha k obalenému křehkému kuřeti a například sladkokyselé omáčce. Asijská kuchyně využívá rýži jako doplněk pro vyladění chutí a textur.
Ingredience:
• Rýže – 1 sklenice;
• rostlinný olej;
• vejce – 4 ks;
• sůl, koření podle chuti;
• zakysaná smetana – 200 g;
• zeleň;
• rajčata.
Tyto delikátní cuketové řízky vám nedají spát a jsou hotové za 10 minut. Manžel je chce pořád
Příprava
- Olej nalijte do pánve.
- Přidejte 1 šálek rýže.
- Smažte na středním ohni, aby rýže absorbovala olej.
- Zalijte 2 šálky horké vody.
- Podle chuti dosolte.
- Přikryjte pokličkou a snižte teplotu.
- Rýži uvařte doměkka.
- V samostatné nádobě smíchejte vejce, zakysanou smetanu, trochu soli a koření.
- Zelenou cibulku a rajčata nakrájejte a přidejte k vejcím.
- Vaječnou směs nalijte na uvařenou rýži.
- Rozetřete stěrkou, aby náplň rovnoměrně pokryla rýži.
- Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni dalších 7 minut (dokud nebudou vejce hotová).
- Otočte na druhou stranu, vařte ještě pár minut.
Hotovo, můžete servírovat!
Napište komentář