Jestliže máte doma k dispozici mleté maso, můžete z něho připravit velmi chutnou večeři pro celou rodinu. Stačí k němu dodat několik dalších ingrediencí.
Receptů na přípravu mletého masa je spousta. Základem ale bývá dobré koření a vejce, které dodají masu správnou chuť. Nikdy nic nezkazíte použitím pepře, který patří mezi oblíbená koření v řadě světových kuchyní. Náš recept pracuje ještě s bramborami a my si nyní vysvětlíme, proč tomu tak je. Vyzkoušejte náš postup a uvidíte, že své rodině uděláte jídlem radost.
Co budete potřebovat na šťavnatý řízek
- 0,5 kg mletého vepřového masa
- 3 vejce
- 20 g zelené petrželky
- 500 g brambor
- 20 ml slunečnicového oleje
- 1 středně velká cibule
- 100 g strouhaného tvrdého sýru (Eidam, Ementál, Gouda)
- sůl a pepř dle chuti
- 1 paprika
- 100 g pšeničné polohrubé mouky
Postup přípravy
- Mleté maso dáme do mísy a přidáme k němu 1 vejce, jemně nakrájenou cibuli, ochutíme solí a pepřem a směs dobře promícháme, aby se nám hezky spojila dohromady.
- Na pracovní plochu dejte igelitový sáček a na něho položte masovou směs. Pak ji rozválejte na tloušťku asi 2 centimetrů.
- Na masovou placku nastrouhejte tvrdý sýr, posypte ho jemně krájenou zelenou petrželkou. Můžete přidat ještě trochu pepře, máte-li rádi ostřejší pokrm.
- Pak masovou placku srolujte do závinu a dejte na 2 hodiny do mrazáku.
- Mezitím, co se rolka mrazí, si připravíte ingredience na těsto. Brambory oloupete, omyjete a najemno nastrouháte, dáte je do mísy, přidáte 2 vejce a vše prošleháte.
- Nyní z mrazáku vytáhnete zmrazenou masovou rolku a ostrým nožem ji nakrájíte na 2 centimetry široké plátky.
- Plátky obalíte moukou, dáte do rozšlehaného vejce a obalíte v bramborovém těstíčku.
- Takto připravené řízky z mletého masa usmažíte v hlubší pánvi ve vyšší vrstvě slunečnicového oleje.
- Jídlo podávejte se zeleninovým salátem.
Napište komentář