Levný recept na výborné mini pizzy. Zasytí celou rodinu za 72 Kč, jednodušší recept neexistuje

mini pizza v troubě

Připravte si rychlou večeři nebo chuťovku na stůl pro návštěvy. Listové těsto s masovou náplní a s rozteklým sýrem nebudete moci přestat jíst.

Kdo miluje rychlá zapečená jídla, ten musí vyzkoušet tento recept. Základem je listové těsto, zapečené s klobásou a sýrem. Fantazii se meze nekladou a tento pokrm je ideální ve chvíli, kdy se potřebujete zbavit zbytků z lednice. Připravit si můžete i vegetariánskou variantu. Zapečené kostky listového těsta se sýrem, které chutnají jako pizza, zmizí z plechu, ani se neotočíte.

Ingredience na mini pizzu

  • 400 g listového těsta
  • 150 g tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • majonéza
  • kečup
  • 2 nakládané okurky
  • 100 g šunkového salámu
  • 1 rajče
  • 100 g uzené klobásy

Postup přípravy receptu

Listové těsto si rozválejte zhruba na velikost většího plechu. Ze 400 g těsta vytvořte 12 obdélníků o velikosti 5×8 cm. Můžete si však i pohrát s tvarem a z těsta místo obdélníků vykrájet větší kolečka. Plech si vyložte pečícím papírem a obdélníky z těsta na něj vyskládejte. V hrníčku si rozšlehejte jedno vejce. Osolte ho, případně opepřete a všechny obdélníky vejcem potřete.

pizza obdélníky na plechu

Poté je ještě potřete kečupem a můžete začít pokládat náplň. Šunkový salám, klobásu, rajče a nakládané okurky nakrájejte na kostičky. Vše můžete promíchat v misce dohromady a přidat lžíci majonézy. Tuto směs pak rovnoměrně rozdělte na obdélníky. Sýr nastrouhejte nahrubo a posypte jím každý obdélník. Použít můžete eidam nebo goudu, ale i jiný váš oblíbený sýr.

upečené pizza obdélníky

Kombinovat můžete různé náplně

Mini pizzy dejte do předehřáté trouby na 190°C a pečte 20 minut. Průběžně kontroluje, aby se povrch nepřipálil. A je hotovo. Po těchto lahodných mini pizzách se jen zapráší. Na náplň můžete použít i jiné ingredience, které máte zrovna po ruce a připravovat tuto dobrotu pokaždé trochu jinak. Uvidíte, že tento jednoduchý recept nebudete připravovat jen jednou, ale najde si stálé místo na vašem seznamu oblíbených pokrmů.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*