Příprava kuřecího masa je jednoduchá a pokud máte vhodný recept, můžete mít skvělý oběd či večeři. Příkladem je tento recept na rajčatovou omáčku.
Kuřecí maso je skvělé v tom, že se dá připravovat mnoha způsoby. Pokud tedy zrovna nedržíte dietu, můžete si jej dát jako kuřecí řízek. V momentě, kdy budete mít dietu a budete potřebovat jídla s minimem tuku, můžete si kuřecí maso udělat jen v páře a přidat k němu zeleninu. Ke kuřecímu masu lze dát mnoho surovin, které máte většinou doma skvěle s nimi dochutíte celé jídlo. Vyzkoušejte si například kuřecí maso s rajčatovou omáčkou, protože se jedná o skvělou pochoutku.
Suroviny, které budete potřebovat
Tento recept je skvělý v tom, že na něj nepotřebujete příliš mnoho surovin, a navíc máte většinu z nich doma. Pokud byste si tedy chtěli přichystat tento recept, připravte si:
- 800 g kuřecí prsa
- 5 stroužků česneku
- sůl podle chuti
- koření na kuře podle chuti
- 2 ks cibule
- 1 l rajčatový džus
- mletý černý pepř podle chuti
- slunečnicový olej podle chuti
Příprava kuřecího masa v rajčatové omáčce
Poté, co si nachystáte všechny suroviny, můžete se rovnou pustit do práce. Nejprve si vezměte cibuli, oloupejte ji a poté ji nakrájejte nadrobno. Následně si připravte pánev nebo jinou vhodnou nádobu, do které dejte olej, rozehřejte jej a přidejte na něj cibuli. Tu začněte smažit do doby, dokud nezezlátne. Poté přidejte i nasekaný česnek nebo prolisovaný.
Zpracujte kuřecí maso
Zatímco se vám bude smažit cibule a česnek, můžete si zatím vyndat z lednice kuřecí maso, rozbalit jej a jednotlivé kousky umýt pod tekoucí vodou. Poté si z kuřecího masa okrájejte bílé kousky nebo to, co nemáte rádi a následně maso nakrájejte na tenké nudličky. Jakmile budete mít dokrájeno, můžete maso přidat do pánve k cibuli a česneku.
Ochuťte kuřecí maso a zbytek surovin
Nyní je čas na to, abyste kuřecí maso důkladně osmažili a můžete jej také osolit a opepřit podle vašich chutí. Až budete mít dojem, že je kuřecí maso hotové, můžete sáhnout po rajčatové omáčce a přilít ji do pánve k masu a cibuli. Všechny suroviny poté vařte ještě dalších 10 minut, aby se omáčka hezky prohřála a spojily se všechny chutě.
Napište komentář