Sbírka nejlepších marinád pro vaše oblíbené kuře. Jsou velice levné na přípravu a chutnají jako od šéfkuchařů

Každý, kdo někdy připravoval marinované maso ví, že výsledná chuť masa je závislá na použitých surovinách. Naučte se ty nejlepší kombinace.  

Marinování masa je přes všechny předpoklady vcelku náročná kuchařská disciplína. Ačkoliv by se mohlo zdát, že pro získání dokonalé chuti stačí maso naložit do libovolné kombinace bylinek a koření, není tomu tak. Připravit dokonalou marinádu, která podtrhne kvality nakládaného masa, nedovede jen tak někdo. Abyste ovládli grilovací sezónu, seznamte se s těmi nejlepšími marinádami na bílé maso a pečlivě si je poznamenejte.

Suroviny potřebné pro marinádu s bobkovým listem:

  • 2 kusy středně velké cibule
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 rozemleté bobkové listy
  • sůl, chilli, sladká paprika podle chuti

Postup přípravy marinády s bobkovým listem:

Abyste svým přátelům učarovali, vsaďte na marinádu s bobkovým listem – je pikantní, výrazná a skvěle podtrhne chuť bílého masa. V prvním kroku přípravy nastrouhejte obě cibule. Ty následně ve větší míse smíchejte s ostatními přísadami (olivovým olejem, rozemletými bobkovými listy a kořením). Marinádou potřete nakládané maso z obou stran, zabalte ho do potravinářské fólie a na 6 hodin ho uložte do ledničky. Po ugrilování oceníte lehce pikantní chuť, k níž se skvěle hodí sladkokyselé omáčky.

Suroviny potřebné pro pivní marinádu:

  • 200 mililitrů sójové omáčky
  • 200 mililitrů černého piva
  • 150 gramů medu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 větvička rozmarýnu

Postup přípravy pivní marinády:

Druhou – pivní, marinádu připravíte následovně. V prvním kroku přípravy nakrájejte papriku na tenké proužky a oba stroužky česneku utřete (nebo prolisujte). V druhém kroku přípravy ve větší míse smíchejte pivo, sójovou omáčku a med. Jakmile se med ve směsi rozpustí, přidejte do ní pokrájenou papriku, utřený česnek a snítku rozmarýnu. Do hotové marinády naložte maso a nechte ho v lednici přes noc odpočinout. Výsledná chuť grilovaného masa vás vynese do oblak.

Suroviny potřebné pro grepovou marinádu:

  • 1 kus většího grapefruitu
  • 1 kus středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 mililitrů vody
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce vinného octa

Postup přípravy grepové marinády:

Třetí marináda vám připomene horké a nespoutané léto. V prvním kroku přípravy na jemném struhadle nastrouhejte cibuli a česnek. Ty ve větší míse následně smíchejte se šťávou, kterou vymačkáte z celého grapefruitu, s 200 mililitry vody, medem a vinným octem. Marinádu dobře promíchejte a nalijte na maso, které chcete naložit. To poté nechte v ledničce alespoň 4 hodiny odpočinout. Hotové kousky masa se budou pyšnit pikantní a lehce natrpklou chutí, jako má grapefruit.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*