Tohle mě naučil vařit turecký kuchař na dovolené: Líne zelňačky v troubě. Manžel sní klidně 5 kousků – všichni, kdo ochutnají, si chtějí přidat

Pokud máte rádi mleté maso, není nic lepšího, než si zkusit připravit tuto jednoduchou sekanou se zelím. Je to jednoduché a moc dobré.

Pokud přemýšlíte, co udělat na oběd a nebo na večeři a máte doma zrovna mleté maso a zelí, vyzkoušejte tyto skvělé sekané. Pro milovníky masa bude tento pokrm naprosto ideální, protože je skvělý jak na oběd, tak na večeři. Jako přílohu si můžete připravit cokoliv budete chtít. Tak co, vyzkoušíte to?

Co budete potřebovat

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 30 ml oleje
  • 250 g zelí
  • 2 stroužky česneku
  • koriandr, pepř a sůl
  • 500 g mletého masa
  • 2 rajčata
  • další cibule a mrkev na omáčku
  • 5 polévkových lžic zakysané smetany

Je to opravdu velmi jednoduché

Nejprve si cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Tři mrkve si nastrouhejte na struhadle. Smažte cibuli a mrkev úplně do měkka. Přidejte najemno nakrájené zelí a vařte ještě dalších 20 minut. Osolte, opepřete a přidejte koriandr. K mletému masu nyní přidejte zeleninu, promíchejte a podle chuti osolte. Přidejte nastrouhaný česnek a promíchejte úplně do hladka.

Z této směsi si vytvarujte bochánky a smažte při vysoké teplotě několik minut z každé strany do zlatova. Nyní si cibuli a mrkev poduste, přidejte rajčatový protlak, sůl, pepř a ještě trochu cukru, protože rajčata jsou kyselá. Přidejte ještě zakysanou smetanu a několik minut vařte. Mleté maso si rozložte do formy, navrch nalijte omáčku se zakysanou smetanou. Pečte na 190 stupňů asi 35 minut, ale v průběhu pečení maso kontrolujte.

A máte hotovo

Poté opatrně vytáhněte z trouby, abyste se nespálili. Mezitím, co se vám maso bude péct, si připravte jakoukoliv přílohu. Nejlepší jsou ale obyčejné šťouchané brambory. Ty jsou nejen jednoduché, ale k tomuto jídlu se i dobře hodí. No a můžete podávat. Uvidíte, jak moc vám toto jídlo bude chutnat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*