Skořice chutná, brání tloustnutí a předchází závažným chorobám

Skořice je příjemným aromatickým kořením, které máme spojené hlavně s vánočním obdobím. Používat bychom ji však měli podstatně více. Proč vlastně? Jelikož toto nedoceněné koření má celou řadu pozitiv. My se na ně podíváme společně. A budete jenom zírat, o jaké klady se konkrétně jedná.

Skořice je známé koření

Málokdo by nevěděl, jak skořice vypadá. Většinou je prodávána v prášku, ale existovat může i ve své celé, pevné podobě. Je hodně aromatická a tak by se měla uchovávat v uzavřených nádobách, aby o svou vůni nepřišla. Požívat se může do různých nápojů, při pečení, do sladkých jídel, ale třeba i jako netradiční dochucovadlo do jídel exotických. Využití má mnoho a tak je na místě je vyzkoušet. Čím více budete skořice jíst, tím lépe. Proč?

Pomůže vám zhubnout

Unikátním kladem skořice je to, že vám dokáže pomoci zhubnout. A to hned ze dvou důvodů. Tím prvním je to, že umí podpořit rychlost metabolismu a tak i logicky zrychlit spalování tuků. Druhým pozitivem je to, že umí navozovat pocit sytosti. Dále nelze zapomínat ani na to, že umí urychlit trávení tuků. Na hubnutí tedy není nic lepšího.

Optimalizuje krevní cukr

Je tu další klad skořice, který souvisí s tím, že dokáže velmi dobře optimalizovat krevní cukr. Tím může jak předcházet cukrovce, tak může také pomáhat lidem, co jí mají. To proto, že stimuluje a reguluje sekreci inzulinu. Tyto účinky byly potvrzeny i několika vědeckými studiemi.

Ničí bakterie

Ano, i toto umí obyčejná skořice, pokud ji konzumujeme. Je považována za přírodní lék proti bakterii s názvem Helicobacter Pylori. Ta je spojena hlavně s problémy v našem trávicím traktu a někdy dokáže způsobovat i rakovinu žaludku. Prevence, právě za použití skořice, je tedy na místě.

Prevence Alzheimerovy choroby

Velmi problémové onemocnění, které se objevuje ve stále nižším věku a netýká se jenom velmi starých lidí. Pokud je pravidelně konzumována skořice, dostávají se do těla látky, kterými jsou skořicový aldehyd a epikatechin. Obě dvě dokážou zpomalovat, nebo dokonce i eliminovat procesy, které vedou ke vzniku této nebezpečné choroby. Potvrzuje to studie University of California v Santa Barbara.

Předchází rakovině

Díky unikátním látkám dokáže skořice pozitivně působit i proti rakovinotvornému bujení. Ony účinné látky ve skořici obsažené dokážou dobře napadat ony špatné buňky a dokonce je také likvidují.

Prospívá dechu

Kdo má špatný dech, měl by zapomenout na žvýkačky a měl by místo nich zkusit raději skořici. Jak proto, že se postará o zdraví v ústech, tak i proto, že se postará o zdraví v žaludku, což se také muže pozitivně podepsat na tom, že se nevábný dech nemusí vyskytnout.

Fotografie: Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]