Zapomeňte na bolesti kloubů díky léčivému obkladu, který používaly již naše babičky

Fotografie: Freepik

Milovníci lidového léčitelství nyní zajásají. Do svého chytrého léčitelského deníku si můžete zaevidovat další přírodní zázrak z hořčice. Konkrétně se tedy jedná o hořčičný zábal na bolavé klouby, který často používaly i naše prababičky a babičky. Má skutečně blahodárné účinky, přesvědčte se na vlastní kůži.

Jaké suroviny budete potřebovat na hořčičnou pastu, která pomůže na bolavé klouby?

Připravte si následující:

  • 1 lžíci hořčičného prášku
  • 1 lžíci vody
  • 1 lžíci soli
  • 1 lžíci tekutého medu
Fotografie: Pixabay

Jak směs na zábal připravit?

Ve středně velké misce si ze všech uvedených ingrediencí vymíchejte hladkou pastu. Tu skladujte do dalšího použití ideálně v lednici. Maximální doba použitelnosti je zhruba šest dní. Poté si musíte směs připravit znovu, aby byla opravdu léčivá.

Jak použít hořčičný zábal v praxi?

V momentu, kdy budete potřebovat zábal aplikovat, učiňte to následovně: na bolavé místo na těle naneste dostatečné množství hořčičné pasty, zabalte do igelitu, a nakonec do teplého šátku, nebo ručníku. Nechte směs působit alespoň dvě hodiny a pak ji důkladně opláchněte teplou vodou s mýdlem. Budete překvapení ze skvělého výsledku.

Fotografie: Pixabay

Léčivé účinky hořčice

Na závěr si pojďme říct, proč je vlastně hořčice tak léčivá. Hořčičné semínko je totiž plné antioxidačních látek, vitamínů a minerálů. Lze v něm najít například vitamín A, K, C, vápník, železo, nebo zinek. Rovněž má hořčice i mírně zahřívající efekt, dokáže rozproudit metabolismus a zlepšit prokrvení. Kromě bolení kloubů podpoří i léčbu oparů a popálenin.

Použít hořčičné semínko lze i k utlumení bolestí chrupu, při kolikách, nebo potížích neurologického charakteru. Někteří vědečtí pracovníci dokonce přišli se zjištěním, že hořčice dokáže působit preventivně proti vzniku onkologických nemocí. Je to tedy skutečný přírodní zázrak, který je vhodné zařadit i do jídelníčku.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]