Cuketa je velmi chutnou a v určitých měsících také levnou zeleninou. S pomocí tohoto jednoduchého receptu se jí naučí jíst i ti, kteří jí nemají zrovna moc v lásce.
Některým lidem chybí v jejich každodenním jídelníčku zelenina. To může být zapříčiněno spoustou různých důvodů, proč se tak tito lidé rozhodují. Častokrát to bývá tím, že těmto lidem zelenina zkrátka nechutná. Tak tomu může být i v případě cukety. Díky tomuto skvělému receptu však dokážete připravit tak skvělou snídani, že pro vás cuketa začne být vyhledávanou lahůdkou.
Co budete potřebovat
- 2 cukety
- špetku soli
- 2 rajčata
- 4 vejce
- svazek petržele
- sušený česnek
- mletý černý pepř
- 6 lžic mouky
- mozzarellu
- tymián
Nejdříve zpracujte cuketu
Z cuket nejdříve odkrojte kraje se stopkou a následně jí do dostatečně veliké mísy nastrouhejte na hrubém struhadle. Do nastrouhané cukety poté přidejte sůl a nechte ji tak 10 minut odstát, aby sůl vytáhla přebytečnou vodu. Přes cedník či sítko se pak zbavte této přebytečné vody, která by byla pro výsledný recept na škodu.
Nejrychlejší recept na zapečené cukety potěší všechny šetřílky. K večeři už nic jiného nedělám
Vytvořte cuketovou směs
Cukety bez vody dejte opět do mísy a přidejte k ní nakrájené rajče na malé kousky. Následně do této směsi nasekejte petrželku a rozklepněte veškerá vajíčka. Vše poté dochuťte mletým černým pepřem a sušeným česnekem. Důkladně směs promíchejte, aby se vám všechny chutě krásně spojily. Poté do směsi přidejte mouku a vše opět promíchejte.
Celý recept dokončete
Zapékací mísu vymažte máslem nebo rostlinným olejem a nalijte do něj vaječnou směs. Troubu rozehřejte na 180 °C a směs pečte 30 minut. Mezitím si nakrájejte rajče na plátky a nastrouhejte sýr. Ke konci pečení směs ozdobte nakrájeným rajčetem, posypte sýrem a tymiánem a nechte sýr rozpustit. Poté již máte hotovo a můžete si naplno užít tuto skvělou snídani z vajec a cukety.
Napište komentář