Každý, kdo rád peče dezerty, chce občas na oslavě něčím oslnit. S pomocí tohoto receptu na úžasné tiramisu se vám překvapení zaručeně podaří, a navíc si moc pochutnáte.
Tiramisu je dezert, kterému někteří lidé neholdují. Někdy je to i kvůli tomu, že se rozhodnou jej ochutnat, ale dostanou špatně připravený kus a nikdy více už ho nechtějí. Díky tomuto skvělému receptu se však tento nechtěné a negativní reakce určitě nedočkáte. Přátelé se vás ještě budou ptát, zda byste se s nimi nepodělili o tento recept.
Co budete potřebovat
- 6 vaječných žloutků
- 500 g mascarpone
- 2 skleničky rumu
- 1 / 4 šálku cukru
- špetku citronové šťávy
- 1 lžíce bramborové mouky
- 1 sklenice lesních jahod
- 10 lžic hnědého cukru
- 2 lžíce studené vody
- 2 sklenice espressa
- kakao na posypání
- 2 balíčky oblíbených sušenek
Připravte si jahody
Jahody dejte do misky a zasypejte je cukrem. Počkejte, až pustí trochu šťávy a pak je dejte do menšího hrnce. Plotýnku zapněte na mírný oheň a rozpusťte cukr. Jakmile cukr rozpustíte, smíchejte si v misce 2 lžíce vody a 1 lžíci mouky. Poté směs nalijte do jahod a míchejte je, dokud vám nevznikne jahodové želé. Následně můžete plotýnku vypnout a jahody nechat vychladnout.
Nachystejte nadýchanou náplň
V misce vyšlehejte vaječné žloutky a 5 lžic hnědého cukru. Jakmile začnou být žloutky nadýchané, tak k nim postupně přidávejte mascarpone. Následně do misky přidejte citronovou šťávu a 1 skleničku rumu. Vše společně šlehejte tak dlouho, dokud vám nevznikne nadýchaná a krémová konzistence.
Celé tiramisu dokončete
V misce smíchejte espresso s druhou skleničkou rumu. Postupně do této misky namáčejte sušenky a ze všeho vytvořte základ tiramisu. Poté si vezměte plech či zapékací mísu a dejte do ní nejdříve vrstvu sušenek. Na to přidejte druhou vrstvu z poloviny jahod a třetí z poloviny krémové směsi. Celý postup ještě jednou opakujte. Tiramisu nechte přes noc v lednici a těsně před podáváním ho posypejte kakaem.
Zdroj: Planeta PL
Napište komentář