Kouzlo pravého italského tiramisu, které se rozpouští v ústech odhaleno

jahodové tiramisu

Každý, kdo rád peče dezerty, chce občas na oslavě něčím oslnit. S pomocí tohoto receptu na úžasné tiramisu se vám překvapení zaručeně podaří, a navíc si moc pochutnáte.

Tiramisu je dezert, kterému někteří lidé neholdují. Někdy je to i kvůli tomu, že se rozhodnou jej ochutnat, ale dostanou špatně připravený kus a nikdy více už ho nechtějí. Díky tomuto skvělému receptu se však tento nechtěné a negativní reakce určitě nedočkáte. Přátelé se vás ještě budou ptát, zda byste se s nimi nepodělili o tento recept.

Co budete potřebovat

  • 6 vaječných žloutků
  • 500 g mascarpone
  • 2 skleničky rumu
  • 1 / 4 šálku cukru
  • špetku citronové šťávy
  • 1 lžíce bramborové mouky
  • 1 sklenice lesních jahod
  • 10 lžic hnědého cukru
  • 2 lžíce studené vody
  • 2 sklenice espressa
  • kakao na posypání
  • 2 balíčky oblíbených sušenek

Připravte si jahody

Jahody dejte do misky a zasypejte je cukrem. Počkejte, až pustí trochu šťávy a pak je dejte do menšího hrnce. Plotýnku zapněte na mírný oheň a rozpusťte cukr. Jakmile cukr rozpustíte, smíchejte si v misce 2 lžíce vody a 1 lžíci mouky. Poté směs nalijte do jahod a míchejte je, dokud vám nevznikne jahodové želé. Následně můžete plotýnku vypnout a jahody nechat vychladnout.

tiramisu kakao posyp

Nachystejte nadýchanou náplň

V misce vyšlehejte vaječné žloutky a 5 lžic hnědého cukru. Jakmile začnou být žloutky nadýchané, tak k nim postupně přidávejte mascarpone. Následně do misky přidejte citronovou šťávu a 1 skleničku rumu. Vše společně šlehejte tak dlouho, dokud vám nevznikne nadýchaná a krémová konzistence.

jahodové tiramisu řez

Celé tiramisu dokončete

V misce smíchejte espresso s druhou skleničkou rumu. Postupně do této misky namáčejte sušenky a ze všeho vytvořte základ tiramisu. Poté si vezměte plech či zapékací mísu a dejte do ní nejdříve vrstvu sušenek. Na to přidejte druhou vrstvu z poloviny jahod a třetí z poloviny krémové směsi. Celý postup ještě jednou opakujte. Tiramisu nechte přes noc v lednici a těsně před podáváním ho posypejte kakaem.

Zdroj: Planeta PL

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*