Plněné slaninové rolky: 100x lepší pohoštění pro nečekanou návštěvu než ohrané jednohubky a zákusky. Všichni si chtějí přidat

Recept na slaninové rolky s náplní potěší snad každého milovníka předkrmů. Zamilujete si je nejen pro jejich jednoduchou přípravu, ale i pro dokonalou chuť.

Pokud zrovna čekáte nějakou návštěvu, tak určitě přemýšlíte o tom, jakým dobrým jídlem je pohostíte. A tyto slaninové rolky jsou lahodným a levným předkrmem na jakýkoliv stůl. Rolky vypadají opravdu reprezentativně a do toho se také připravují opravdu rychle a jednoduše. A dokonce i vaši hosté takové jídlo ocení, protože chutná vážně skvěle.

Co budete potřebovat

Na náplň do slaniny si samozřejmě můžete vybrat jakékoliv jiné suroviny, ale tyto se osvědčily a zdají se být nejlepší. Ale jak už bylo řečeno, záleží především na vás, pro co se rozhodnete. Potřebovat tedy budete:

  • 12 proužků slaniny
  • 3 vejce
  • 100 gramů nakládaných okurek
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • půl lžičky soli
  • 1 žloutek
  • 3 stroužky česneku
  • kopr

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si vezměte kousek alobalu o šířce 10 cm a stočte ho do tuby podobné cukrářské trubičce. Tímto způsobem připravte dalších 12 ruliček. Proužek slaniny omotejte kolem alobalové trubičky. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny proužky. Výsledné trubičky přesuňte na plech s pečicím papírem a namažte je žloutkem. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 8–10 minut.

Vejce si uvařte natvrdo, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Dejte je do mísy, přidejte sůl a také nastrouhanou kyselou okurku. Také do této směsi přidejte nasekaný kopr a prolisovaný česnek. Do směsi ještě přidejte zakysanou smetanu a promíchejte. Hotové trubičky vyndejte z trouby, nechte je vychladnout, a poté odstraňte alobal. Náplň si dejte do cukrářského pytlíku a začněte jí plnit trubičky. Nakonec si už jen užijte vynikající chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*