Jestliže přemýšlíte nad tím, jaké jídlo byste si mohli udělat o víkendu k obědu, zkuste si třeba tento recept na masové bochánky, který vás určitě potěší svou chutí a jednoduchou přípravou.
Pokud se vám často stává, že už dopředu nevíte, jaké jídlo si nachystáte o víkendu, určitě se vám vyplatí sledovat nejrůznější nové recepty. V případě, že máte rádi maso, mohl by vás zaujmout recept na tyto masové bochánky. Uvařit je můžete i pro více lidí, protože jejich příprava není složitá. Zároveň se jedná o chutné jídlo, ke kterému můžete mít jako přílohu salát.
Suroviny, které budete potřebovat
Na přípravu těchto masových bochánků budete potřebovat následující suroviny:
- 1 kg mleté maso
- 1 / 3 čajové lžičky soli
- 2 ks stroužky česneku
- 1 svazek petržele
- 2 ks vejce
- 50 g máslo
- 2 ks cibule
- 2 polévkové lžíce hořčice
- 5 ks plátků chleba
- 100 ml mléko
Příprava masových bochánků
Hned poté, co si nachystáte veškeré suroviny na masové bochánky, můžete se pustit do práce. Začněte tím, že si vezmete samostatnou misku a do ní natrháte krajíce chleba na kousky. Poté přilijte ke chlebu mléko a nechte kousky chleba mlékem nasáknout. Jakmile chleba nasákne téměř všechno mléko, můžete do misky přidat vejce a sůl. Pokud budete chtít, lze do směsi přidat i mletý černý pepř. V případě, že vám nechutná, nemusíte jej přidávat.
Přidejte další suroviny do misky
Nyní je potřeba, abyste si nakrájeli cibuli na malé kousky a poté ji orestovali na pánvi na másle. V momentě, kdy bude cibule osmažená dozlatova, přidejte do pánve prolisovaný česnek a také mleté maso. Všechny ingredience v pánvi promíchejte a vařte / smažte, dokud nebude maso hotové. Jakmile zjistíte, že je maso hotové, můžete do pánve přidat směs z misky, ve které jste namáčeli chleba do mléka. Nakonec přidejte i hořčici.
Dokončete masové bochánky
V této chvíli stačí nasekat petrželku najemno a přidat ji do pánve ke směsi. Poté vše promíchejte, aby se ingredience hezky spojily. Jakmile budete mít hotovo, nechte směs lehce vychladnout a poté začněte ze směsi odebírat kousky, z nichž vytvarujete bochánky. Ty následně smažte na další pánvi na trošce oleje z obou stran. Jakmile bochánky získají hnědou barvu, můžete přidat do pánve trochu másla a podusit bochánky ještě na dalších 20 minut.
Napište komentář