Tento domácí Snickers dort si zamilujete nejen vy, ale především vaše děti. Zkuste ho

Tento skvělý domácí Snickers dort úplně taje v ústech. Chutnat bude nejen vám, ale především vaším dětem. Stojí to za to.

Pokud zrovna chystáte nějakou oslavu vašim dětem a nechce se vám nikde žádný dort objednávat, protože nemusíte například marcipán, vyzkoušejte si udělat tento skvělý Snickers dort. Jakmile ho ochutnáte, už nikdy nebudete dělat žádný jiný, protože tento se úplně rozpouští v ústech. Tak co, zkusíte ho?

Co budete potřebovat

Na těsto

  • 3 vejce
  • 80 g cukru
  • 1 špetka soli
  • 30 ml oleje
  • 50 ml mléka
  • 80 g mouky
  • 20 g kakaového prášku
  • 1 lžička prášku do pečiva

Na karamel

  • 220 g cukru
  • 100 g másla
  • 160 g šlehačky
  • půl lžičky soli
  • 150 g pražených lískových ořechů

Na krém

  • 400 g smetanového sýra
  • 30 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g šlehačky

Na polevu

  • 150 g mléčné čokolády
  • 30 g oleje
  • 50 g opražených a nahrubo nasekaných lískových ořechů

Určitě to zvládnete

Nejprve si smíchejte vejce s cukrem a špetkou soli, dokud nezískáte nadýchanou a lehkou hmotu. Vmíchejte olej, mléko a prosátou mouku spolu s kakaem a práškem do pečiva. Výslednou směs si dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 25-30 minut.

Na pánvi si rozpusťte 220 g cukru. Když dostane pěknou barvu, přidejte 100 g másla a dobře promíchejte. Poté do toho dejte smetanu a mírně osolte. Karamel přendejte do mísy a smíchejte se 150 g lískových oříšků. Za tu dobu už bude upečený dort. Upečený korpus si rozkrojte na 3 stejné části.

A je skoro hotovo

Smetanový sýr si smíchejte s vanilkou, moučkovým cukrem a smetanou. Nyní vezměte korpus, krém, karamel z lískových oříšků a znova korpus. Takto budete vrstvit, dokud vám budou zbývat ingredience. Na polevu si smíchejte rozpuštěnou čokoládu s olejem a lískovými oříšky. Polevu rozetřete na vršek a okraje dortu. Dejte do lednice a máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*