Socialistická šunka s křenem je minulostí. Zkuste smaženou verzi se sýrovým krémem

Vzpomínáte si na dobu, kdy byla součástí většiny jídelníčků šunka s křenem? Na tu zapomeňte a zkuste něco lepšího. Smažené šunkové rolky. Už název jistě způsobil to, že se o toto jídlo začínáte zajímat. A to je dobře. Může posloužit nejenom jako perfektní chuťovka na váš stůl. Může se také jednat o velmi povedený předkrm. Chcete ho zkusit? Tak pojďme na to.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Ty hlavní jistě již tušíte, jelikož se bude jednat o šunku, dále o sýrovou náplň a také něco na obalení. Aby se vám šunkové rolky skutečně povedly, je třeba zná přesné množství jednotlivých ingrediencí. Tady jsou.

  • 20 plátků kvalitní vepřové šunky
  • 5 dkg másla
  • 2 lžíce mouky
  • 2 dcl zakysané smetany
  • 10 dkg strouhaného sýra
  • 2 vejce
  • 20 dkg strouhanky
  • 1 dcl oleje

Nejprve vytvořte sýrový krém

Základem pro šunkové rolky je sýrový krém, kterým je na místě začít. Jak na to? Stačí jenom smíchat potřebné ingredience v podobě másla, zakysané smetany a také sýru. Dále už stačí jenom dochutit solí a pepřem, popřípadě jinými bylinkami. Následně nechte pár desítek minut v chladu odpočívat, aby se mohly propojit jednotlivé chutě.

Pusťte se do rolek

Nyní je na místě pustit se do samotných rolek. Nejde o nic složitého, jelikož stačí pouze položit plátek šunky na prkénko, namazat ho trochou sýrového krému a potom už můžete balit do tvaru rolky. Stejným způsobem následně postupujte u všech ostatních plátků šunky. Tím máte všechny nejdůležitější přípravné práce hotové a můžete se pustit do fáze, která je unikátní tím, že tento recept jasně odlišuje od celé řady jiných.

Obalte a usmažte

Tyto šunkové rolky se klasicky obalují v trojobalu. Nejprve je obalte v mouce, následně ve vajíčku a potom ve strouhance. Pokud chcete zaručit, aby byla vrstva silnější a aby krém stoprocentně nevytekl, můžete je ještě jednou obalit ve vajíčku a potom znovu ve strouhance. Následně rozehřejte pánev, nalijte na ni trochu oleje a vložte rolky do ní. Smažte je ze všech stran, dokud nebudou krásně zlaté. Následně vyjměte, nechte na pečícím papíru okapat a také trochu vystydnout. Následně jsou připraveny ke konzumaci. Až je ochutnáte, můžete si být jisti tím, že něco tak dobrého jste ještě nikdy nejedli.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]