Staré plechovky je možné zrecyklovat na praktické pomocníky v domácnosti

Na co se dají využít staré plechovky? Mnoho lidí si myslí, že na nic. To je ale velká chyba. Možností je celá řada. Ukážeme vám je. Najednou zjistíte, že z něčeho, co je vlastně odpad se dá vyrobit s trochou šikovnosti řada věcí. Na ty lze vyžít jak různé plechovky od konzervovaného jídla, tak třeba i různé dózy a řadu dalších věcí. Podívejte se na inspiraci, jak staré plechovky poslouží.

Držáky kuchyňského náčiní

Už se vám nevejde do šuplíku a potřebujete ho mít stále po ruce? Tak využijte staré plechovky. Přišroubujte je na dřevěnou desku a tu umístěte na zeď. A máte hotovo.

Příborník

Chcete servírovat jídlo? Dejte příbory do tohoto praktického příborníku, která vznikl tak, že jste použili staré plechovky. Postačila dřevěná destička, trocha barvy a vaše šikovnost.

Vázy a květináče

Vyzdobte si dům pomocí květin. Kam je dáte? Samozřejmě do vázy. A ta nemusí být nutně jenom skleněná, jelikož může být i z plechovek. Ty mohou navíc úplně stejně posloužit i jako květináče.

Jehelníček

Ráda šijete a nechcete stále ztrácet jehly? Tak si vyrobte unikátní jehelníček. Stačí malá plechovka od jídla, kterou vymyjte, použijte látku a dostatek vaty a váš unikátní jehelníček je hotový.

Držák na ručníky

Kam s nimi? Pokud jsou malé a chcete je mít v koupelně stále při ruce, dejte je do plechovek. Ty vyzdobte podle svého uvážení a potom do nich stačí každý z ručníků jednoduše srolovat.

Držák na psací potřeby

Na psacím nebo pracovním stole je to v podstatě nezbytnost. Proč ho kupovat za drahé peníze, když ten z plechovek je nejenom levnější, ale často je také hezčí a zapomínat nelze ani na fakt, že může být i podstatně praktičtější.

Květináče

Jak pěstovat rostliny venku v květináčích? Podívejte se. Stačí staré plechovky s hlínou, do kterých zasadíte rostliny. Následně je přišroubujte k dřevěnému kůlu a na jednom místě vypěstujete i několik rostlin.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]