Šťáva z citronu i bez odšťavňovače. Stačí ho vložit do mikrovlnné trouby

Šťáva z citronu se hodí do jídel, ale i do nápojů. Jak ji z něho dostat, pokud nemáte lis ani odšťavňovač? Pomůže mikrovlnka. Pokud ji máte, můžete si být jisti, že jakéhokoliv jiného kuchyňského pomocníka nebudete stoprocentně potřebovat. Daný postup je maximálně jednoduchý a zvládne ho každý. Doslova za pár desítek vteřin.

Šťáva z citronu přijde vhod

Může se hodit ve chvíli, kdy si chcete udělat domácí citronovou limonádu. Třeba jenom tak pro osvěžení. Stejně tak může přijít vhod do řady jídel, jako jsou různé dezerty, krémy, polevy, ale třeba i italská jídla. Třetím důvodem využití šťávy je vaše zdraví. Obsahuje mnoho vitamínu C, který je jak velmi silným antioxidantem, tak je také vitamínem, který podporuje imunitu a zdraví vašeho těla. I to je důvod, proč si citron dopřávat pravidelně.

Postačí mikrovlnná trouba

A jak na to, pokud nemáte ani lis, ani odšťavňovač a při ručním vymačkávání z citronu vyteče jenom pár kapek a zbytek zůstane uvnitř? Nemusíte hledat žádné složité způsoby, jelikož existují takové, které jsou velmi jednoduché. Stačí vám jedna jediná věc, kterou je mikrovlnná trouba. Do ní citron dáte a je to.

Jak na to?

Vezměte jakýkoliv klasický citron a dejte ho do mikrovlnné trouby. A co potom? Nic složitého, jelikož postačí, když ji zapnete. Co je v tomto případě důležité, to je čas, po který zde bude. Ten by měl být zhruba 20 vteřin. Déle už ne. Když čas uplyne, tak mikrovlnnou troubu otevřete a chvíli počkejte, až citron vychladne a budete ho moci vzít do ruky.

Následně ho klasicky rozpůlíte na polovinu a ručně z něho šťávu vymačkáte. Garantujeme vám, že vás velmi překvapí to, kolik šťávy z něho dokážete dostat. Podstatně více, než když byste ho do mikrovlnné trouby nedali. A nebojte, vyšší teplo obsah vitamínu C rozhodně nijak výrazně nesníží. Stále bude citronová šťáva tak zdravá, jak má být.

Fotografie: Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]