Takto vypadá pravý kuřecí vývar. Mnoho zeleniny, kuřecí skelety a dostatečně dlouhá doba vaření

Mnoho lidí už ani neví, jak by měl správný kuřecí vývar chutnat. Klasické polévky jsou nahrazovány polotovary, což je chyba. My se naučíme klasiku. A rozhodně není nijak složitá, čímž chceme říci, že není důvod používat polotovary a také různé práškové verze, bez kterých se mnoho lidí neobejde. Pokud chcete vědět, jak má chutnat pravý kuřecí vývar, ukážeme vám to. Buďte si jisti, že tak dobrý jste ještě nikdy nejedli.

Co budete potřebovat?

Bez správných ingrediencí se neobejdete. Pokud nemáte k dispozici kuřecí skelety, můžete alternativně použít třeba kuřecí křídla, stejně jako kuřecí krky a další části, které jsou určené spíše na polévku než jinou přípravu. Na kuřecí vývar je třeba mít:

  • 1 kuřecí skelet
  • 1 cibuli
  • ¼ celeru
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 svazek petrželové natě
  • 3 stroužky česneku
  • 5 kuliček celého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 malé rajče

Nejprve připravte kuřecí maso

Jako první je třeba začít s kuřecím masem. Skelet nebo jednotlivé části důkladně omyjte, aby na nich nebyl ani kousek nečistot, které by jinak mohly kontaminovat polévku. Následně dejte kuře na plech a vložte do trouby vyhřáté na 250 stupňů, kde ho pečte zhruba 10 – 15 minut. Získá tmavší barvu, která se pozitivně podepíše i na vzhledu polévky. Potom ho přendejte do hrnce a nalijte k němu i šťávu, která z pekáče vytekla.

Nachystejte si také zeleninu

Vezměte mrkev, celer a petržel a důkladně ji oloupejte a potom omyjte a vložte do hrnce ke kuřeti. Dále je třeba důkladně omýt i veškeré další suroviny. I tady má čistota velmi důležitou roli. Na závěr už přidejte jenom nové koření a pepř a máte vše připraveno k založení kuřecího vývaru. Vše zalijte studenou vodou a to tak, aby byly všechny jednotlivé ingredience ponořeny. Následně můžete zapnout sporák a přivést k varu.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce