Tato metoda řízkování rostlin pomůže každému zahrádkáři. Stačí použít skořici a med

Řízkování rostlin se může jevit jako velký problém, jelikož ne vždy dojde k zakořenění. Tato metoda však přináší téměř stoprocentní úspěšnost. Jejím unikátem je nejenom to, že funguje, ale také to, že jsou využity zcela unikátní ingredience, které se využívají spíše při vaření, než při pěstování rostlin. Jak se však můžete sami přesvědčit, tato metoda řízkování funguje. A velmi dobře. A to i u rostlin, kde je se zakořeněním velký problém. My si ukážeme, že když víte jak na to, máte vyhráno.

Co budete potřebovat?

Nyní vás jistě zaujme to, jaké unikátní ingredience budete při řízkování rostlin potřebovat. Opravdu jsou netradiční, ale zkušení zahrádkáři je používají. Co mít k dispozici kromě potřebné nádoby a také kvalitní zeminy? Je to skořice a také med. Právě to jsou suroviny, které se nehodí jenom na vaření a na pečení, ale hodí se i pro pěstování jakékoliv rostliny.

Jak na to? Postup je jednoduchý

Nejprve je třeba smíchat med se skořicí. A to ideálně v poměru 1:1. Tedy jednu lžičku skořice a k tomu také 1 lžičku medu. Vše důkladně promíchejte, až vám vznikne táhlá jednotná kaše. Nyní můžete začít s řízkováním rostlin. Vezměte větvičku rostliny se správným řezem a ten namažte vzniklou skořicovo-medovou hmotou.

Následně už stačí větvičku pouze zasadit do nádoby s kvalitní zeminou. Kombinace skořice a medu nejenom podpoří růst, ale také blahodárně působí na eliminaci různých bakterií, které by mohly způsobovat hnilobu a další komplikace.

Nezapomeňte na pravidelnou zálivku

Aby bylo řízkování rostlin úspěšné a kořen se vytvořil co nejrychleji, je třeba udržovat i potřebnou vlhkost. Zeminu pravidelně zalévejte. První kořeny by se měly objevit už za 5 – 10 dní. Následně snižte interval zalévání a nechte rostlinu zakořenit ještě více. Když už bude mít delší a silné kořeny, je možné její přesazení do klasického květináče. Zde už bude růst tak jak má, což pouze ukazuje na to, že se skořicí a medem dokážete namnožit jakoukoliv rostlinu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]