Tavený sýr už nekupuju! Našla jsem fantastický recept na domácí přípravu: Za 10 minut mám hotovo a vyjde na 12 Kč

Jste-li milovníky taveného sýra, vyzkoušejte tento recept na jeho domácí výrobu. Nejde o nic složitého a sýr si vychutnáte doslova za pár minut.

Je možné, že už jste vyzkoušeli velké množství receptů na tavený sýr, ale tento recept je rozhodně ten nejlepší, který jste kdy vyzkoušeli. Jednodušší recept snad ani neexistuje. Sýr bude naprosto hladký, bez jakýchkoliv hrudek, s jemnou texturou a také příjemnou krémovou chutí. Můžete do něj přidat jakoukoliv přísadu a stále tak získávat nové a nové chutě. Opravdu to vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

  • 500 g tvarohu
  • 60 g másla
  • půl lžičky soli
  • půl lžičky sody
  • vejce
  • přísady dle vaší chuti

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si tvaroh dejte do hluboké mísy. Nejlepší bude, když použijete domácí tvaroh, je totiž chuťově lepší, než ten kupovaný. Pokud ale domácí nemáte, nic se neděje. Měl by mít ale aspoň 9 % tuku a musí být kvalitní. Do tvarohu přidejte vejce, sůl a sodu. Dobře promíchejte. Po přidání sody se tvaroh stane vlastně přímo vzdušným a nadýchaným.

Přeneste tvaroh do hrnce a dejte ho na mírný oheň. Počkejte, než začne prskat a po několika minutách uvidíte, že můžete začít míchat. Když bude tvaroh úplně tekutý, přidejte ještě máslo. Máslo by mělo mít pokojovou teplotu. Neustále míchejte a přiveďte k varu. Vznikne vám hladká hmota a dobré je, že sýr bude uvařený za pouhých 10 minut. No a nyní vlastně jen přidejte jakoukoliv přísadu dle vaší chuti.

Hrnec se sýrem nechte na stole a počkejte, než vychladne. Sýr ale pravidelně promíchávejte a za chvíli se vám začne tvořit kůrka. Když sýr trochu vychladne, rozložte ho do forem. Použít můžete jakoukoliv plastovou nádobu. Celkem získáte půl kila takto dobrého sýra. Dejte do lednice, aby ztuhnul.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]