Nový recept s oblíbeným tvarohem. Chutnější než tvarohové koláče

Tvaroh je u mnoha lidí opravdu oblíbený. Dáváme ho na koláče, do buchet, na palačinky nebo si z něj uděláme naslano pomazánku.

Jestliže máte rádi spojení tvarohu a ovoce je tento recept dělaný přímo pro vás. Jde o lahodné a delikátní jídlo, které si zamilují i děti, které tvaroh v jiných formách nemají rády. Pro milovníky tvarohu pak půjde o další oblíbený recept. Skvělé je, že na jeho přípravu potřebujete minimum ingrediencí, které pravděpodobně máte neustále ve spižírně.

Budete potřebovat pět přísad

Na pokrm budete potřebovat 400 gramů tvarohu, dvě vejce, čtyři polévkové lžíce cukru, pět polévkových lžic krupice a dvě broskve. Až budete mít toto všechno nachystané, můžete začít s přípravou. Nejprve smíchejte tvaroh s vejci do hladka a přidejte také cukr. Pokud se vám zdá, že je hmota málo sladká, klidně můžete cukr ještě přidat. Naopak, pokud dáváte přednost méně sladkým pokrmům, přidávejte cukr po částech a klidně ho dejte méně.

Až budete mít pokrm tak sladký, jak si představujete, přidejte také krupici a hmotu vyšlehejte ponorným mixérem. Nyní musíte směs nechat dvacet minut pracovat, aby krupice mohla nabobtnat. Myslete také na to, že každý tvaroh má jiný obsah tuku, je tedy možné, že budete potřebovat jiné množství krupice, než je doporučené. Pokud se tedy hmota stále roztírá, přidejte více krupice. Až bude směs ve správné konzistenci, nechte odpočinout.

Je čas připravit ovoce

Nyní je ta správná doba nakrájet si také broskve. Nejprve je pochopitelně omyjeme a následně krájíme na plátky. Vzhledem ke krájení je vhodné, aby broskve byly spíše tvrdší. Měkké by se vám špatně krájely. Poté si připravte formu na dort. Zakryjte ji pečícím papírem a ten ještě pomažte rostlinným olejem, případně máslem. Připravenou tvarohovou hmotu pak rozetřete a urovnejte do hladka. Na závěr pak nahoru vyskládejte připravené plátky broskví.

Připravený koláč vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 30 minut. Pokud z nějakého důvodu nechcete dávat tvarohový pokrm do trouby, můžete ho udělat na pánvi nebo v kastrolu. Ten stačí také namazat olejem, rozetřít hmotu, navrstvit broskve a zakrýt pokličkou.

Na mírném ohni je pak vhodné povařit asi sedm minut. Samozřejmě záleží na tom, jak vysokou vrstvu tvarohu máte. Pak pomocí plechu otočte a pečte dalších pět minut. Ke koláči můžete podávat zakysanou smetanu nebo vyšlehat smetanu s moučkovým cukrem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]