Bleskurychlý piškotový dort je moje jistota při každé rodinné párty. Doslova se rozpadá na jazyku

Nejrychlejší dort hotový dort ukrojený

Pojďte si s námi trochu zahřešit! Nechte se zlákat tímto lahodným piškotovým dortem s polevou a pudinkovým krémem. Rychlá dobrota, jednoduchá na přípravu.

Od dob prvních koláčů už utekly roky a roky. V Římě je připravovali z listového těsta, s ořechy, ovocem a medem. Ve středověku se koláče začaly vyrábět z piškotů, křehkého a listového těsta. Zdobily se polevou, smetanou, ovocem a ořechy. Během renesance pak začaly být tyto dezerty propracovanější. Začaly se objevovat také neobvyklé přísady jako čokoláda, vanilka, případně koření.

Piškotový dort s polevou a krémem

Dorty se proměnily ve skutečná umělecká díla, která se podávala na luxusních hostinách pro bohaté. V 19. století se dorty staly dostupnými i pro střední třídu. Objevily se nové recepty, které byly jednodušší a dostupnější. Pojďme si říct, jak si můžete udělat rychlý a snadný dort. Pochutnáte si na něm u nedělní kávy nebo klidně i jen tak u všednodenní snídaně.

Suroviny na korpus:

  • vejce – 5 ks;
  • vaječné bílky – 2 ks;
  • sůl – špetka;
  • cukr – 210 g;
  • mouka – 180 g;
  • prášek na pečení;
  • škrob – 50 g;
  • rostlinný olej – 80 ml.
Krém Diplomat hotový krém

Tento lahodný krém Diplomat doslova taje na jazyku. Jeho 100% chuť zajistí tyto levné přísady

 Suroviny na krém:

  • cukr – 100 g;
  • vanilin;
  • vaječné žloutky – 2 ks;
  • škrob – 3 polévkové lžíce;
  • mléko – 600 ml;
  • máslo – 180 g.

Nejrychlejší dort tekuté těsto

Příprava:

  • V míse vyšlehejte vejce s bílky, osolte a vypracujte nadýchanou bílou pěnu. Přisypte cukr a promíchejte stěrkou.
  • Postupně prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte škrob a vypracujte mírně tekuté těsto. Do něj nalijte olej a pokračujte v mísení.
  • Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Korpus pečte na 170 stupňů 25 minut.

Nejrychlejší dort upečený korpus

  • V rendlíku smíchejte žloutky s cukrem a vanilkou. Přidejte škrob, zalijte mlékem a znovu promíchejte.
  • Směs za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření smetanu hřejte 30 sekund a poté stáhněte z ohně.
  • Krém přendejte do misky, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. V mezidobí rozdělte piškot na dvě tenké vrstvy a rozřízněte příčně na 4 části.

Nejrychlejší dort mazání dortu

  • Máslo vyšlehejte mixérem do běla, postupně k němu přidávejte pudinkový základ. Každý kousek korpusu namočte mlékem, namažte krémem a dort sestavte.
  • Krémem potřete i vrch a stěny dortu.
  • Dort nechte minimálně hodinu v lednici.
  • Nakonec můžete přelít čokoládovou polevou.

Nejrychlejší dort nakrájené hotové kousky

 

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*