Příprava dezertu nemusí být nutně složitá a zdlouhavá. I z jednoduchých ingrediencí si dokážeme během chvilky vykouzlit pokrm, který naše hosty dostane do kolen.
Kombinace několika základních surovin dokáže vykouzlit opravdové divy na vašem talíři. Základem tohoto dezertu jsou jablka, proto vyberte taková, jež budou chuťově výraznější. A myslete také na to, že se do tohoto koláče nepřidává žádný cukr. Tento jednoduchý pokrm si budeme chtít dopřávat znova a znova. Jablečný koláč je oblíbený a známý po celém světě a to hlavně pro svou jedinečnou chuť.
Ingredience potřebné na přípravu jablečného koláče:
- 3 středně velká jablka
- 5 polévkových lžic krupice
- 2 vejce
- 80 gramů kefíru
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- půl lžičky prášku do pečiva
- lžička vanilkového cukru
- špetka soli
Jablka jsou základem celého koláče
Jako první si vezmeme jablka, která zbavíme slupky a následně je nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud nám nevadí chuť slupky, můžeme je nastrouhat i s ní. Do takto připravených jablek přidáme krupici, vanilkový cukr a vše promícháme. Směs následně osolíme, přidáme do ní také vejce a znovu promícháme.
Lahodný jablečný koláč podle receptu z pořadu o vaření: Rekordně rychlá příprava je mou záchranou
Aby byla směs jemná, je zapotřebí ji neustále promíchávat
Do připravené jablečné směsi přidáme také kefír a pečlivě ji promícháme. Následně do ní vmícháme také mouku smíchanou s práškem do pečiva, tuto směs ale přidáváme postupně a to hlavně proto, aby nedošlo ke vzniku nevzhledných hrudek. Připravené těsto necháme 20 minut odpočívat na teplém místě.
Připravený plech vymažeme a vysypeme za pomoci krupice
Vezmeme si k ruce plech na pečení, zvolený dle výsledného tvaru buchty. Ten nejprve vymažeme máslem, poté jej za pomoci krupice vysypeme tak, aby byl pokryt celý povrch. Do mísy následně dáme připravené těsto a koláč dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Koláč pečeme 40 minut.
Napište komentář