Tento sirup podporuje paměť, zrak, sluch a spaluje břišní tuk. První účinky pocítíte (a hlavně uvidíte) již 3 tři týdny

Dopřejte svému tělu vzpruhu, jakou potřebuje. Domácí sirup ze směsi křenu, zázvoru a citronů zatočí s jarní únavou i s kily, která jste nabrali přes zimní měsíce.  

Po dlouhých zimních měsících se takřka každý těší na první jarní dny, které přináší příslib krásného počasí, tepla a světla. Ovšem přechod mezi zimou a jarem je poznamenán tzv. jarní únavou, kdy se cítíte unavení, nevýkonní, podráždění či neustále nemocní. Abyste se těchto neduhů rychle zbavili – a zároveň shodili některá z kil nabraných přes vánoční svátky – naučte se připravovat domácí sirup ze směsi křenu, zázvoru, citronů a koření. První výsledky uvidíte již po třech týdnech.

Ingredience potřebné pro přípravu:

  • 125 gramů křenu
  • 4 kusy větších citronů
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce skořice
  • 1 plátek zázvoru (asi 2 centimetry tlustý)

Postup přípravy hubnoucího sirupu krok za krokem:

Pravidelné užívání sirupu vám zajistí zlepšení mozkové činnosti, paměti, zostření zraku i sluchu, „nakopne“ vaši imunitu a dokonce vám pomůže zhubnout těžko odbouratelný břišní tuk. Za vším stojí promyšlená skladba výchozích surovin, kdy kupříkladu křen je bohatý na vitamíny B1, B2, B6 a na vitamín C, na minerály (železo, hořčík, draslík, fosfor) a zároveň obsahuje látky, které snižují pocit chronické únavy a podporují přirozenou střevní mikroflóru.

Fotografie: Freepik

V prvním kroku přípravy sirupu si vyskládejte veškeré potřebné suroviny na pracovní desku a rovněž si nachystejte mixér, odšťavňovač a uzavíratelnou sklenici, v níž budete sirup uchovávat. V dalším kroku si k ruce vezměte křen a zázvor a oba důkladně očistěte, popřípadě seřízněte části, které již nejsou dobré. Jakmile budete mít tento krok hotový, pokrájejte je a vložte je do food procesoru (nebo do mixéru), kde je důkladně rozmixujete.

Mezitím, co se zázvor a křen mixují, si vymačkejte šťávu ze všech citronů. Tu následně nalijte do směsi rozmixovaného koření a zpracovávejte po dobu dalších 2 až 3 minut. V posledním kroku přípravy do základu sirupu přidejte 3 polévkové lžíce medu a 3 polévkové lžíce skořice. Vše opět důkladně promíchejte. Hotový sirup přelijte do uzavíratelné sklenice.

Užívejte 1 polévkovou lžíci sirupu 2x denně – buď před jídly, nebo před cvičením. První výsledky na sobě budete moci pozorovat již za 3 týdny od začátku konzumace sirupu. Kromě úbytku břišního tuku byste měli zaznamenat i zrychlení metabolismu, posílení imunity nebo snížení celkové únavy a úplné vymizení pocitů chladu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]