Tento sušenkový kremeš s vanilkovým krémem připravíte bez jakéhokoliv pečení

K tomu, abyste si pochutnali na nějakém exkluzivním dezertu, nemusíte vlastnit troubu ani řádný cukrářský um. Stačí vám jen trochu šikovnosti a pochoutka je na světě. 

Přijdete z práce, venku je zataženo a vy nevíte, jak byste mohli dnešní den strávit alespoň trochu produktivně? Ano, určitě můžete například uklidit, ale rozhodně není na škodu si udělat i nějakou tu pochoutku, kterou můžete večer zakousnout k seriálu. A pokud máte děti a nechcete, aby se celý den nudily u mobilu, tak máte jedinečnou šanci je naučit něco nového a zároveň s nimi strávit čas! Stačí si je jen přizvat na pomoc a hezké odpoledne máte zaručené.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Na těsto:

  • Obyčejné tmavé sušenky – 850 g
  • Strouhaný kokos – 5 lžic
  • Čokoládová pomazánka (například Nutella) – 6 až 7 lžic
  • Máslo – 100 g
  • Smetana ke šlehání – 150 ml

Na krém:

  • Vanilkový pudink v prášku – 3 balení
  • Vanilkový cukr – 7 lžic
  • Plnotučné mléko – 1 200 ml
  • Vanilková esence – 1 lahvička

Na ozdobu:

  • Čokoláda dle vašeho výběru – 300 g
  • Smetana ke šlehání – 200 ml

Všechny sušenky nalámejte do mixéru a rozmixujte je na co nejdrobnější částečky. Pokud mixér nevlastníte, tak je nalámejte do sáčku a přes něj je nadrťte s pomocí paličky na maso. Jakmile je budete mít dostatečně rozdrcené, tak je nasypejte do misky a smíchejte je se strouhaným kokosem.

Výhodou je, že to vy si tvoříte základové těsto a je jen na vás, jestli si přejete, aby v něm zůstaly i nějaké větší kousky sušenek a nebo ne. Máslo dejte do misky a rozpusťte ho v mikrovlnné troubě, pokud ji nemáte, máslo rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte k němu čokoládovou pomazánku a rychle obojí promíchejte, poté ještě dolijte i smetanu a opět rychle míchejte.

Dezert je chutný a rychle připravený

Hotovou čokoládovou směs přilijte k sušenkám a vše míchejte tak dlouho, dokud vám nevznikne hladké a lepivé těsto. Nachystejte si formu, ve které budete dezert tvořit a vyložte ji pečicím papírem. Vzniklé těsto do ní nalijte a rovnoměrně ho rozprostřete. Dejte formu do lednice a mezitím připravte krém.

Do většího hrnce nalijte mléko a přidejte k němu vanilkový pudink v prášku spolu s vanilkovým cukrem. Za stálého míchání dejte směs vařit a vařte ji, dokud vám viditelně nezhoustne. Po odebrání hrnce ze sporáku smíchejte pudink s vanilkovou esencí a hotový pudink nalijte na základ ze sušenek.

Vyčkejte, než pudink na dezertu zatuhne a poté připravte polevu. Čokoládu opět nechejte rozpustit stejným způsobem, jako máslo. Přilijte k ní smetanu ke šlehání a rychle obojí míchejte, čímž vytvoříte polevu. Tu nalijte na hotový dezert a dejte ho do lednice na cca 2 až 3 hodiny zatuhnout. Poté ho můžete podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*