Tomuto vynikajícímu receptu na tradiční řecké tzatziki se žádný jiný nevyrovná. Nepřiberete ani deka

Tzatziki hotový dip

Tzatziki je tradiční řecká omáčka nebo dip, který se vyrábí z řeckého jogurtu, okurky, česneku, olivového oleje a bylinek, jako je máta a koriandr.

Tzatziki má původ v Řecku a je jedním z nejoblíbenějších pokrmů v této regionální kuchyni. Jeho historie sahá až do starověkého Řecka, kde byl konzumován jako součást tradičních jídel. Tato osvěžující omáčka je oblíbená po celém světě a často se podává jako příloha k masu, rybám nebo zelenině, případně jako dip s chlebem či nachos. Díky dostupným ingrediencím si jej můžete vychutnat nejen v Řecku.

Tzatziki jako svěží doplněk nejen k masu

Kromě toho, že je chutné, tzatziki je také bohaté na vitamíny a minerály díky obsahu zdravých ingrediencí, jako je jogurt a okurka. Zde je recept na domácí Tzatziki podle Weight Watchers, lahodnou krémovou a svěží omáčku, kterou si velice jednoduše připravíte jako předkrm nebo přílohu. Tzatziki se díky své osvěžující chuti a jednoduché přípravě stalo oblíbeným pokrmem i mimo Řecko. Jeho popularita přispěla k tomu, že se recept rozšířil do mnoha zemí a stal se trvalou součástí mezinárodní kuchyně.

Ingredience pro 4 osoby:

  • 300 g řeckého jogurtu s 0 % tuku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Koriandr
  • Čerstvá máta
  • Sůl, pepř
Norský bezé dort hotový

Tento lahodný pusinkový dort se doslova rozpadá na jazyku. Každá návštěva mě vždy prosí o recept

Tzatziki na nakrájených okurkách

Příprava:

  • Oloupejte okurku a rozkrojte ji podélně na poloviny. Pomocí malé lžičky vydlabejte střed a odstraňte semínka.
  • Poté okurku nastrouhejte najemno pomocí robota nebo ručního struhadla.
  • Nechte nastrouhanou okurku okapat v cedníku nebo sítku, přitom ji mírně přitlačte například pomocí lžíce.
  • Do mísy dejte nastrouhanou okurku a přidejte řecký jogurt.
  • Oloupejte stroužky česneku a prolisujte je pomocí lisu na česnek, poté je přidejte do směsi.
  • Mátu a koriandr důkladně omyjte a osušte papírovou utěrkou, poté je jemně nasekejte a přidejte do směsi.
  • Ochuťte solí, pepřem a přidejte trochu olivového oleje, pak promíchejte.
  • Dejte do lednice a nechte před podáváním odpočinout a vychladit.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*