Třešňový pudink se smetanou od tety Julie je největší pochoutkou tohoto roku

Jorkšírský pudink je tradiční anglické pečivo, které se často podává k roastbeefu. Zkuste sladkou verzi tohoto zázraku.

Třešňový pudink od Julie Vysocké je velmi jednoduchý na přípravu. Na tento něžný a chutný dezert potřebujete klasické suroviny jako vejce, mléko a mouku. Nezapomeňte však také na trochu smetany. I bez prášku do pečiva a jedlé sody bude těsto bujné. Jako náplň můžete použít čerstvé i zmrazené ovoce. Je to ideální rychlý dezert pro každé roční období.

Připravte si potřebné suroviny

Na přípravu pudinku budete potřebovat 350 gramů třešní, tři vejce, 100 gramů pšeničné mouky, 150 mililitrů mléka a 50 mililitrů smetany. Připravte si také jednu lžíci másla, dvě lžíce moučkového cukru a půl lžičky vanilkového extraktu. První, co je potřeba udělat, je oloupat třešně. Pokud je vyndáváte z mrazáku, je třeba je nejprve rozmrazit. Potom smíchejte vejce a jednu lžíci moučkového cukru, vytvořte jednolitou hmotu.

Poté do cukru s vejcem přidejte vanilkový extrakt a za stálého šlehání přilévejte mléko a také smetanu. Po chvíli přidejte do hmoty mouku. Přidávejte ji však po malých částech a pečlivě mixujte. Je to důležité, aby v těstě nezůstaly hrudky.

Nyní je na čase připravit si formičky, do kterých pudink nalijete. Měly by být ideálně keramické. Nutné je vymazat je máslem. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Formy v ní pak 5 minut předehřívejte.

Ovoce dejte do formiček

Oloupané a vypeckované třešně dejte do každé misky. Ideální je 10 bobulí na jednu mističku. Třešně potom posypte cukrem a přelijte připraveným těstem. Pudink pak pečte v troubě 20 minut. Poté z trouby vyndejte a nechte vychladnout. Dezert podáváme ideálně studený ve stejných mističkách, ve kterém jsme ho pekli v troubě. Pokud chcete dezert ještě vylepšit, můžete ho ozdobit vyšlehanou smetanou.

Pochopitelně můžete obměňovat chutě a vytvořit pudink také s jiným ovocem. Skvěle se hodí například maliny, borůvky nebo směs lesního ovoce. Chutnat vám však bude jistě také s jahodami nebo banánem. Iniciativě se meze nekladou. Pokud byste chtěli vytvořit například kakaový pudink, stačí jen do základního těsta přidat trochu kakaového prášku. Dezert si určitě oblíbíte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]