Trik z dětství na lahodné palačinky, který znaly jen naše babičky. Mnozí o nich nemáte ani tušení. Nevíte, o jakou delikatesu přicházíte

směs na palačinky

Palačinky jsou oblíbeným pokrmem nejen malých dětí, ale i části dospělých. Jejich příprava se dá snadno ozvláštnit, pokud známe jednoduchý trik.

Jedná se o pokrm, který se řadí ke starověkým jídlům slovanské kuchyně. Palačinky jsou symbolem slunce a jejich příprava není nijak náročná. Stačí nám k tomu pár základních surovin a lahodný pokrm je během krátké chvíle na talíři. Palačinky často plníme různou směsí, může se jednat o marmeládu, oříškovou pomazánku, oříšky nebo i kombinaci slaných surovin.

Ingredience potřebné na přípravu palačinek:

  • 400 mililitrů mléka
  • 200 gramů hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl

Ingredience potřebné na přípravu směsi do palačinek:

  • 100 gramů másla
  • 2 vejce
  • sůl

Postup, se kterým se popere naprosto každý

Příprava palačinek není nijak náročná. Jednoduše si vezmeme mísu, ve které smícháme prosetou hladkou mouku s mlékem a vejci. Směs je dobré rozmixovat tyčovým mixérem, hlavně proto, aby nám nevznikaly hrudky. Následně ji osolíme špetkou soli a máme základ připravený. Na sporáku si rozpálíme pánev s malou vrstvou oleje.

směs palačinky

První palačinka se ne vždy povede

Pomocí naběračky na pánev umístíme malé množství směsi, kterou následně rozprostřeme po celé ploše pánve. Jakmile nám začne směs tuhnout, palačinku otočíme a opečeme také z druhé strany. Dozlatova upečenou palačinku vyndáme na připravený talíř a stejným postupem se vrhneme na přípravu palačinky další.

palačinky hotové

Originalitu celému receptu dodá právě směs

Jakmile máme palačinky hotové, v hrnci si rozpustíme připravené máslo. K tomu následně přidáme vejce, které jsme si nejprve s misce smíchali se solí. Je zapotřebí, aby vejce bylo ušlehané do hladka a byl zde dokonale spojen žloutek a bílek. Tuto vaječnou směs následně nalijeme do hrnce a na středním plameni s pomocí metličky mícháme, dokud směs nezhoustne. Jakmile směs vychladne, dáme ji na palačinky a můžeme podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*