Zajímá vás, jaké je tajemství dokonalého trojobalu? Je to jednodušší, než si vůbec myslíte

Fotografie: Freepik

Obalování masa opravdu nepatří k těm nejoblíbenějším činnostem a to především z toho důvodu, že se strouhanka začne často odlupovat. To už ale nebude problém.

Pokud si myslíte, že správné obalování masa je snad nemožný úkol, pak si rozhodně přečtěte tento článek. Vlastně jde o to, že obalování není zase tak složité, jak se může zdát. Jen zkrátka musíte vědět, jak správně na to. Díky tomuto jednoduchého způsobu uděláte i z těch nejobyčejnějších řízků mistrovské dílo. Tak na nic nečekejte, a vyzkoušejte ho, protože to opravdu stojí za to.

Nejdůležitější věc

Aby byl trojobal na kuřecím, vepřovém nebo rybím mase velmi křupavý, měli byste zvolit správnou obalovací směs. Proto byste si do vajíčka měli přidat trochu mléka a nebo kefíru. Tento malý trik způsobí, že se strouhanka na maso lépe přichytí. Kuřecí i vepřové maso bude venku křupavé, ale uvnitř šťavnaté. Také byste měli maso vždy dávat na úplně zahřátý olej, aby se hned začalo smažit.

Fotografie: Freepik

Recept na pikantní vepřové řízky

  • 700 g kuřecího řízku
  • 300 g strouhanky
  • 2 vejce
  • 20 ml citronové šťávy
  • sůl podle chuti
  • 10 g červené mleté ​​papriky
  • 20 g kurkumy
  • slunečnicový olej podle chuti

Kuřecí řízek opláchněte a osušte papírovými utěrkami. Maso nakrájejte a dejte na něj sůl, kurkumu, červenou papriku a citronovou šťávu. Důkladně obalte a nechte asi 15 minut marinovat. V samostatné misce rozšlehejte vejce se solí. Kuřecí maso ponořte do směsi a poté ještě obalte ve strouhance. Maso si osmažte na pánvi s olejem. Poté ho dejte na papírovou utěrku a můžete podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*