Tvarohové sušenky „Husí tlapky“: Uvnitř měkké, s křupavou sladkou kůrkou. Nadýchané polštářky si jednoduše zamilujete po prvním soustu

Pokud máte chuť na nějakou pořádnou dobrotu, vyzkoušejte tyto lahodné šátečky bez náplně. Místo té na vás totiž uvnitř čeká křupavá kůrka. 

Máte volné odpoledne a chcete si jej trošku zpříjemnit? Pečení je super způsob, jak se odreagovat a zároveň vytvořit i něco chutného. Tento lahodný dezert si můžete dát jen tak ke kávě, donést jej na oslavu a nebo s ním pohostit návštěvu. Navíc je dobrý i na druhý den, tudíž si jej můžete i vzít jako svačinu do školy či práce.

Ingredience a postup přípravy těsta

Budete potřebovat:

  • 200 g tvarohu
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 100 g másla
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1 čajovou lžičku prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • Dvě větší mísy
  • Vidličku
  • Sklenici
  • Plech na pečení

Máslo vytáhněte včas z lednice, aby stihlo změknout, než jej budete používat. Do větší mísy máslo poté vložte, přidejte k němu tvaroh, prášek do pečiva a rozklepněte i jedno vejce. Všechno dohromady rozdrobte vidličkou a smíchejte dohromady. Přimíchejte i sklenici mouky a opět důkladně zamíchejte.

Dezert si každý ihned zamiluje

Celé těsto překlopte na pracovní desku a přidávejte mouku, během toho těsto ručně hněťte. Jakmile ucítíte, že se již nelepší, tak další mouku nedodávejte, mohlo by se vám začít rozpadat a to nechcete. Těsto rozválejte na silnější vrstvu a s pomocí sklenice vytvarujte kolečka. Do další mísy nasypejte cukr krystal a jedno kolečko do něj umístěte.

Přitlačte jej do cukru, ten poté nasypejte i dovnitř a přeložte na polovinu. Poté na ni posypejte další cukr a opět přeložte na polovinu, čímž vám vznikne mini trojúhelníček. Poté tento postup zopakujte se všemi kolečky, dokud vám nedojde těsto. Přemístěte všechno na plech a troubu předehřejte na 160 stupňů.

Plech do ní umístěte a nechejte péct okolo 20 minut, pravidelně kontrolujte. Cukr se mezitím rozpustí a těstíčko zhnědne, tak poznáte, že máte hotovo. Při podávání ji můžete posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]