Kvůli skvělému dezertu nemusíte trávit hodiny v kuchyni. Tento jednoduchý tvarohový koláč budete mít hotový velice rychle a neuvěřitelně si na něm pochutnáte.
Někteří lidé se snaží udělat takový dezert, kterým se všem zavděčí. Tito lidé chtějí, aby byl dezert co nejlepší, a proto někdy tráví dlouhé hodiny v kuchyni. Výsledek pak často není takový, jaký očekávali a akorát jsou z toho zklamaní. S pomocí tohoto receptu vytvoříte opravdu úžasný tvarohový dezert a nebudete kvůli němu muset trávit v kuchyni moc času.
Co budete potřebovat
- 500 g tvarohu
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 1 lžíce citronové kůry
- 130 g másla
- 40 g rozinek
- 1 lžíce krupice
- 3 lžíce smetany
- 2 lžíce kakaa
Nejdříve vytvořte základ
Vezměte si nějakou dostatečně velkou mísu a dejte do ní vaječné žloutky. Přidejte do mísy také cukr a za pomocí mixéru vše rozšlehejte do hladka. Následně do misky přidejte citronovou kůru, máslo, které předem rozehřejete na pokojovou teplotu, a také rozinky. Ke všemu ještě přes nějaké sítko protlačte tvaroh a vše společně důkladně promíchejte.
Základ můžete upéct
Bílky, které vám zbyly z vajec, si v misce rozšlehejte na sníh. Ten poté přidejte ke zbytku ingrediencí v misce a pořádně vše promíchejte. Dejte si rozehřát troubu na 180 °C. Připravte si zapékací mísu nebo koláčovou formu. Vyložte jí pečícím papírem, vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní výsledné těsto a rovnoměrně jej rozprostřete. Těsto následně dejte péct na 45 minut.
Mezitím udělejte polevu
Když se vám bude koláč péct v troubě, můžete si na něj mezitím připravit polevu. V nějakém menším hrnci rozehřejte na mírném ohni 1 lžíci másla, ke které přidejte 2 lžíce cukru. Za stálého míchání poté přidejte 3 lžíce smetany a 2 lžíce kakaa. Směs pořád míchejte, dokud jí nepřivedete k varu. Následně můžete plotýnku vypnout a až se vám upeče zbytek, tak na něj polevu můžete dát. Vše dejte ještě přes noc do lednice.
Zdroj: Planeta PL
Napište komentář