Tyto 2 lahodné dezerty jsou mojí záchranou, když čekám na výplatu. Manžel ani děti stejně jiné nechtějí

Dva dezerty dezert č. 1 ve skleničkách

Dnes existuje obrovské množství dezertů. Mohou být ovocné, čokoládové, se smetanou i bez ní. Pojďme si připravit dva výborné a rychlé.

Mlsalo se odjakživa. První zmínky o sladkých pokrmech nacházíme v historii mnoha kultur. Třeba v takovém starověkém Egyptě a Mezopotámii se ovocné dezerty připravovaly z fíků, datlí, hroznů a medu. Zde jsou dva recepty na rychlé a chutné pudinkové dezerty, jeden s pomerančovou šťávou, druhý s banány.

Dezert s pomerančovou šťávou a sušenkovým základem

Ingredience:

  • sušenky s čokoládou – 100 g;
  • pomerančová šťáva – 50 ml;
  • mléko – 400 ml;
  • kůra z 1 citronu;
  • vanilkový cukr – 1 lžička;
  • vaječné žloutky – 2 ks;
  • moučkový cukr – 30 g;
  • kukuřičný škrob – 25 g;
  • citronová šťáva – 30 ml;
  • kondenzované mléko – 70 g.

Příprava:

  • Sušenky umelte na jemnou strouhanku a rozdrťte. Do drobenky nalijte pomerančovou šťávu a promíchejte.
  • Do  misek nasypte několik polévkových lžic drobenky a přitlačte ke dnu. Citronovou kůru nasypte do hrnce s mlékem a přidejte vanilkový cukr.
  • V mléce rozšlehejte kůru a vanilkový cukr a přiveďte k varu. Poté mléko přeceďte přes sítko a odstraňte citronovou kůru.
  • Smíchejte žloutky s cukrem a prošlehejte. Do směsi nalijte škrob, promíchejte a přidejte do mléka.
  • Směs vařte, míchejte do zhoustnutí. Přendejte ji do samostatné nádoby, přikryjte fólií a nechte vychladnout.
  • Smíchejte citronovou šťávu s kondenzovaným mlékem. Hmotu přidejte k pudinkovému základu a promíchejte.
Ořechové trubičky hotové pocukrované

Delikátní ořechové trubičky, které se doslova rozpadají v ústech. Chutnají 100x lépe než v cukrárně

Pudinkový dezert se sušenkovým základem

Dezert s chutí kávy a banánů

Ingredience:

  • smetana 20% – 50 ml;
  • instantní káva – 15 g;
  • vanilkový cukr – 1 lžička;
  • banán – 2 ks;
  • žloutek – 1 ks;
  • mléko – 150 ml;
  • kukuřičný škrob – 20 g;
  • ricotta – 100 g;
  • kondenzované mléko – 100 g;
  • smetana ke šlehání – 150 ml.

Dva dezerty dezert č. 2 posypaný čokoládou

Příprava

  • Do hrnce nalijte 20% smetanu, přidejte kávu a vanilkový cukr, míchejte, až se káva rozpustí. Banány nakrájejte na malé kousky a přidejte je do směsi.
  • Promíchejte a vařte do změknutí banánů. Stáhněte z ohně a rozdrťte na pastu.
  • Do banánové kaše přidejte žloutek, promíchejte a zalijte mlékem. Nasypte škrob a míchejte do hladka.
  • Směs vařte na středním plameni do zhoustnutí, poté ji nechte vychladnout pod přilnavou fólií. Zvlášť smíchejte ricottu s kondenzovaným mlékem.
  • Nalijte šlehačku do ricotty a šlehejte, až se vytvoří nadýchané, pevné špičky. Smíchejte banánový pudinkový základ se smetanou a vložte do misek.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*