Jen málo lidí ví, že příprava domácí klobásy nemusí být náročná. Je sice mnohem jednodušší si hotový pokrm zakoupit v obchodě, u domácí klobásy ale přesně víme, co obsahuje.
Při přípravě domácí klobásy není zapotřebí postupovat složitě, klasický postup se dá snadno obejít, a přesto si připravíme lahodný a chutný pokrm, který je k nerozeznání od původní předlohy. Pokrm z mletého masa nemusí být jen karbanátek nebo řízek, i téměř totožnou napodobeninu oblíbené klobásy si můžeme připravit doma.
Ingredience potřebné na přípravu domácí klobásy:
- mleté hovězí maso – 650 gramů
- sůl, černý pepř, paprika – podle chuti
- měkký sýr – 100 gramů
- strouhanka – 1 polévková lžíce
- šunka – 100 gramů
- plátky sýra – 6 kusů
Z mletého masa si připravíme lahodné a chutné pyré
Na úpravu mletého masa budeme potřebovat kuchyňský robot. S jeho pomocí si z mletého masa vytvoříme pyré, díky tomu získáme hladší konzistenci a naše výsledná klobása lahodnější a plnější chuť. K rozmixovanému mletému masu postupně přidáme koření, najemno nastrouhaný sýr, nasekané bylinky a strouhanku. Všechny ingredience důkladně promícháme.
O těchto kuřecích klobáskách od našeho hospodského nemá většina Čechů tušení. Pochoutka je hotová za 5 minut
Odpočinek je pro maso důležitý
Dochucené mleté maso přikryjeme potravinářskou fólií a necháme odpočívat 30 minut při pokojové teplotě. Poté jej rozprostřeme na pečící papír a postupně na něj položíme několik plátků sýra a šunky. Za pomoci papíru z masa následně vytvarujeme velkou klobásu, kterou si nakrájíme na menší kousky. Připravíme si pánev s olejem a vrhneme se na finální úpravu.
Ideální surovina k večeři nebo obědu
Jednotlivé kousky masa smažíme v malé vrstvě oleje dozlatova. Jakmile jsou klobásky osmaženy ze všech stran, umístíme je po jedné na papírovou utěrku, abychom je zbavili přebytečného tuku. Výsledné klobásky můžeme podávat se zeleninovým salátem, bramborovou kaši nebo jen s kusem pečiva.
Napište komentář