Usnadněte si přípravu jídla díky kulinářským postupům, které pomohou jakémukoliv amatérskému kuchaři

Fotografie: Freepik / Pexels

S problémy při vaření se nepotýkají jen kulinářští začátečníci, ale i ostřílení profíci. Aby se vaše počínání v kuchyni obešlo bez větších komplikací, připravili jsme si pro vás výčet těch nejpraktičtějších rad. Ty vám dozajista usnadní zhotovení jakéhokoliv pokrmu.

Nechte se inspirovat následujícími radami pro začínající i pokročilé kuchaře

Aby se vaše vaření nestalo spíš noční můrou, můžete si jej usnadnit praktickými vychytávkami:

  • Pokud se bojíte, že z hrnce přeteče voda nebo omáčka při vaření surovin, položte na jeho hranu dřevěnou vařečku.
  • Milujete tekutý med, ale dokáže váš rozčílit, když jsou nádoby od něj olepené? Pak je z vnějšku přetřete trochou oleje a med nebude mít šanci.
Fotografie: Pixabay
  • Jde vám hůře oloupat pomeranč, nebo citron? Zkuste tedy ovoce umístit do mikrovlnné trouby na dvacet sekund a pak ho vyjměte. Po této „proceduře“ půjde slupka krásně dolu.
Fotografie: Pixabay
  • Máte problémy pokrájet mozzarellu, protože je příliš měkká? Zabalte ji do potravinové fólie, umístěte na půl hodiny do mrazáku a pak vyndejte. Ztuhne a plátky z ní budou perfektní.
Fotografie: Freepik
  • Vaříte pokrm, v kterém potřebujete podmáslí a nemáte ho zrovna po ruce? Můžete si snadno vyrobit náhražku! Smíchejte lžíci octa s mlékem a je to.
Fotografie: Freepik
  • Ohříváte hustou omáčku či zeleninou směs a ta má tendenci se připalovat ke dnu hrnce? Zkuste do nádoby přidat kostku ledu. Ta tomuto procesu zabrání.
Fotografie: Pixabay
  • Zbyl vám bylinný, ovocný, nebo černý čaj? Nevylévejte ho, lze z něj totiž vyrobit ledové kostky do limonády nebo do ledového čaje. Získáte tak skvělé letní osvěžení.
Fotografie: Pixabay

Jaké další kulinářské rady je možné vyzkoušet?

Občas se může stát, že nakrojíte jablko, a to zhnědne na dužině. Tomu snadno zabráníte, když oblast potřete citronovou šťávou. Hospodyňky se mohou potýkat i s komplikovaným loupáním vařených brambor.

Slupka půjde dolu jako po másle, když zeleninu ihned po uvaření vložíte do mísy s kostkami ledu. Pakliže jste zaneprázdnění a ohříváte si předem připravené jídlo v mikrovlnce, může dojít k jeho vysychání při ohřevu. Tomu zabráníte, když do spotřebiče s pokrmem umístíte malou sklenici vody.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]